Cultuur & Uitgaan

Groningse historici presenteren boek over vraauwlu van vroeger

De Groningse Iris van den Brand en Sanne Meijer presenteren vanavond in de Akerk hun boek Vraauwlu, Groninger vrouwen in de geschiedenis. Tijdens de presentatie bieden ze het boek aan aan vier Groningse vrouwen in de Tweede kamer, is er muziek en poëzie en wordt natuurlijk het boek geïntroduceerd. Iris en Sanne zijn ook de podcastshosts van de GIC's podcast De Groninger Proatcast!


Leestijd: 1 minuut

Groningse historici presenteren boek over vraauwlu van vroeger
Groningse historici presenteren boek over vraauwlu van vroeger

In de geschiedschrijving is de rol van vrouwen altijd onderbelicht gebleven. Iris en Sannes boek zet Groninger vrouwen op het voetstuk dat ze verdienen. Het gaat om vrouwen die pionierden in de muziek, de wetenschap, de kunst, de politiek of het activisme – en niet zonder uitdagingen.

In het boek zijn niet alleen verhalen te vinden, maar ook wandel- en fietsroutes die de lezers langs locaties voeren die een belangrijke rol speelden in het leven van Groninger vrouwen. Dit boek is bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek: voor vrouwen en mannen, voor jong en oud, voor kenners maar dus ook voor iedereen die geïnteresseerd is.

De avond begint om 20:00 uur (inloop 19:30 uur) in de Akerk.