Cultuur & Uitgaan

Grootste EK Futsal aller tijden in Groningen en Amsterdam

De aftrap van UEFA Futsal EURO 2022, het grootste EK zaalvoetbal aller tijden, komt steeds dichterbij. Van 19 januari tot en met 6 februari zijn het MartiniPlaza in Groningen en de Ziggo Dome in Amsterdam het decor voor de beste futsalspelers uit Europa. Voor het eerst in de geschiedenis strijden er zestien landen om de Europese titel.


Leestijd: 1 minuut

Grootste EK Futsal aller tijden in Groningen en Amsterdam
Grootste EK Futsal aller tijden in Groningen en Amsterdam

In ieder geval de wedstrijden van de groepsfase van het sportevenement zullen vanwege de geldende coronamaatregelen zonder publiek moeten worden gespeeld, aangezien de maatregel waarbij geen publiek is toegestaan bij sportevenementen tijdens de laatste persconferentie van 14 januari is verlengd. Het is op dit moment nog onzeker of er wel publiek bij de wedstrijden in de knock-outfase aanwezig mag zijn.

“Het EK zaalvoetbal moet zorgen voor de sportieve doorbraak en groei van de zaalvoetbalsport in Nederland”, zegt toernooidirecteur Gijs de Jong. “Uiteraard hadden we gehoopt dat de zestien deelnemende landen voor twee volle stadions in actie zouden komen. Mocht het later in het toernooi alsnog mogelijk zijn om fans te verwelkomen dan gaan wij hier alles aan doen. Als organisatie zijn wij erop ingericht om op een veilige en verantwoorde manier een dergelijk event te organiseren.”

Fans die reeds een ticket voor het toernooi hebben bemachtigd, krijgen hun volledige aankoopbedrag gerestitueerd en ontvangen hierover per e-mail bericht van de KNVB. De wedstrijden van het Nederlandse futsalteam, een kwartfinale, de halve finales en de finale zijn live te zien bij de NOS. Het volledige uitzendschema is te vinden op knvb.nl/futsaleuro. Hoogtepunten van alle wedstrijden kunnen vanaf middernacht op UEFA.tv worden bekeken.