Cultuur & Uitgaan

Lunchoptredens in museumwinkel Noordelijk Scheepvaartmuseum

Van woensdag 19 t/m vrijdag 21 januari organiseert het Noordelijk Scheepvaartmuseum / Museum aan de A samen met Noordstaat kleine lunchoptredens van jonge upcoming artiesten uit Noord-Nederland in de sfeervolle museumwinkel aan de Brugstraat. Met een zelf meegebrachte lunch of koffie ‘to go’ kunnen bezoekers vanaf 12.30 uur een half uurtje gratis genieten van een dagelijkse portie verrassende cultuur.


Leestijd: 1 minuut

Lunchoptredens in museumwinkel Noordelijk Scheepvaartmuseum
Lunchoptredens in museumwinkel Noordelijk Scheepvaartmuseum

Reserveren is niet mogelijk en vol=vol. Er is plek voor 10 bezoekers (1,5 meter) per optreden. Met deze actie vragen het Noordelijk Scheepvaartmuseum en Noordstaat aandacht voor het spoedig, uiteraard volledig coronaveilig, heropenen van musea en culturele manifestaties in het belang van cultuur, kunst, educatie en het geestelijk welzijn van iedereen in Nederland. De Museumshop is gratis te bezoeken en is open van woensdag 19 t/m vrijdag 21 januari van 11.00 – 16.00 uur met coronacheck en mondkapje.

De artiesten

Woensdag 19 januari bijt muzikant Alexander Moto het spits af met scherpe, eerlijke en reflectieve hiphop, begeleid door variërende beats en, speciaal voor deze gelegenheid, zijn eigen pianospel. Donderdag 20 januari staat MAAIKE MARIA op het programma en spoken word artiest en danser Eva Broekman is er vrijdag 21 januari met beeldende teksten en herkenbare anekdotes. De optredens beginnen steeds om 12.30 uur.

Noordstaat & museumwinkel

Noordstaat heeft repetitie/studiofaciliteiten en verbindt artiesten en acts aan podia en festivals. Het is dé plek in het Noorden waar upcoming en startende artiesten versnellen en groeien in hun talent. Ze worden er gecoacht en gepromoot. De museumwinkel heeft een zeer uitgebreid en gevarieerd aanbod van historische boeken, ansichtkaarten, Groningen-artikelen en prullaria. De winkel is van woensdag 19 t/m vrijdag 21 januari van 11.00 – 16.00 uur geopend.

Alexander Moto
Alexander Moto
MAAIKE MARIA
MAAIKE MARIA
Eva Broekman
Eva Broekman