Cultuur & Uitgaan

Na “Barbie”, “Oppenheimer” en "Past Lives" nieuwe kaskraker naar Groningen

Het is druk, de laatste maanden in de bioscoop in het Groninger Forum. De films Barbie en Oppenheimer waren de afgelopen zomermaanden publiekstrekkers, en de laatste weken trekt “Past Lives” veel publiek. Maar er is al weer een volgende ‘kaskraker’ in aantocht.


Leestijd: 1 minuut

Barbie en Oppenheimer waren ook in Groningen afgelopen zomer de grote hits, vertelt Marjolein Bos van het Forum Groningen.

“En de belangstelling voor de Koreaanse film Past Lives is momenteel ook heel goed. Dat is niet onverwacht, want eerder dit jaar deed die film het al erg goed op de grote filmfestivals (Berlijn en Sundance) en kreeg lovende recensies”.

Monsterfilms in Groningen

“Maar daarnaast was er ook veel belangstelling voor een eigen door het Groninger Forum zelf georganiseerd programma ‘Creatures from the Depths’, waarin we een selectie van bekende en minder bekende monsterfilms uit alle tijden en alle uithoeken van de wereld presenteerden. Dit waren films als Nosferatu, Alien, Ringu, Pan’s Labyrinth en meer. Deze trokken meer dan 1500 bezoekers”, aldus Marjolein Bos. 

Donderdag gaat er bij Forum Groningen ook nog een grote titel in première: “Killers of the Flower Moon”, de nieuwe film van Martin Scorsese (80).

Met The Irishman (2019) loste Scorsese in meer dan drie uur de verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa en de moord op John F. Kennedy op.

Zijn nieuwste film Killers of the Flower Moon gaat nu over een waargebeurd horrorverhaal gewijd aan de gruwelijke behandeling in Amerika van inheemse bewoners. Met Robert de Niro en Leonardo di Caprio.