Op het menu staan onder andere taco’s, burrito’s,, quesadilla’s en nacho’s uit eigen huis. Een burger en stoere steak voor de liefhebber. Maar ook cocktails, tequila, mezcal, cuba libres en desperado’s.
Studenten zijn de belangrijkste doelgroep van El Santo, dat zichzelf als lekker en betaalbaar omschrijft.
De ondernemers achter El Santo zijn Sven Toering en Matthijs Kanis. Sven Toering (30) heeft altijd in de horeca gewerkt. Hij is ooit begonnen bij “The Fabulous Shaker Boys”, een wereldwijde cocktailcateraar. Daarna werkte hij onder meer bij Lucas Bols als trainer en brand manager. In 2012 startte hij een succesvolle pop up cocktailbar in het oude atelier van Rembrandt van Rijn in Amsterdam: Swych. Sinds drie jaar staat hij samen met Matthijs aan het roer van de Nederlandse Horeca Maatschappij als mede-eigenaar en mede-directeur.
Matthijs Kanis (42) is een succesvolle ondernemer met ruime ervaring in media, internet, consultancy, retail en horeca. Tussen 1999 en 2007 was hij mede-eigenaar en directeur van het financiële mediabedrijf Belegger.nl en het internetstrategiebureau Jungle Minds. Beide heeft hij laten groeien tot bloeiende bedrijven en vervolgens verkocht aan respectievelijk Sanoma Uitgevers en het Management Team. Matthijs is tevens schrijver van het boek Beleggen voor Dummies, met 50.000 exemplaren het best verkochte beleggingsboek van Nederland. Matthijs is nu ruim 5 jaar actief als horecaondernemer en daarnaast ook (mede)aandeelhouder van Flinders woonwebwinkel ( omzet 2017: € 16 miljoen).
Cultuur & Uitgaan
Nieuwe tacotent geopend in stad: El Santo, Mexicaans in de Oosterstraat
Groningen is sinds deze week een nieuwe tacotent rijker: El Santo. Het Mexicaans restaurant heeft een plekje in de Oosterstraat, in het pand waar vroeger Grieks restaurant Filoxenia zat.
Leestijd: 1 minuut