Cultuur & Uitgaan

NOORDWOORD en Forum Groningen organiseren Het Kleine Grote Gebeuren

Onder de naam Het Kleine Grote Gebeuren organiseert NOORDWOORD samen met Forum Groningen toch op 12 februari een literaire avond. Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen is het mogelijk om één van de onderdelen van literatuurfestival Het Grote Gebeuren alsnog plaats te laten vinden.


Leestijd: 1 minuut

NOORDWOORD en Forum Groningen organiseren Het Kleine Grote Gebeuren
NOORDWOORD en Forum Groningen organiseren Het Kleine Grote Gebeuren

Jellie Brouwer interviewt tijdens deze avond onder andere Gebrand Bakker, over zijn nieuwe roman De Kapperszoon, die op 8 februari aanstaande verschijnt. Emy Koopman praat met Auke Hulst en Hanna Bervoet over hun werk. Beide auteurs schuren met hun boeken regelmatig langs het genre van de science fiction en de toekomst is bij beiden eerder dystopisch dan zonnig. Ook interviewer Emy Koopman schetste in haar roman Het boek van alle angsten een sombere toekomst. 

Charlotte Beerda zal met haar band een aantal nummers van het album Dwaal//Gruis vertolken tijdens Het Kleine Grote Gebeuren. Ze bracht onlangs met Ard Zacht en Wordbites het poëtisch-muzikale album uit, waarop Nederlandstalige woordkunst en elektronische geluidskunst elkaar ontmoeten. 

Daarnaast zal boekhandel Van der Velde aanwezig zijn met een boekenstand. Bezoekers kunnen hun boeken laten signeren door de auteurs.

Een kaartje voor de avond kost 15 euro. Het volledige programma is te vinden via www.noordwoord.nl/hetgrotegebeuren/het-kleine-grote-gebeuren