Cultuur & Uitgaan

Online naar theater? Dat kan in Groningen via het Nite Hotel

Genoeg van het zoomen of van het op andere wijze digitaal vergaderen? Ga, om er eens helemaal uit te zijn, en toch thuis te blijven, eens naar het NITE hotel. Daar kun je digitaal voordstellingen bezoeken van het Noord Nederlands Toneel en de dansgroep Club Guy & Roni. Ook de slagwerkgroep Asko|Schönberg werkt er aan mee. Vanavond is er een voorstelling van het Zwanenmeer (Swan Lake).


Leestijd: 1 minuut

Online naar theater? Dat kan in Groningen via het Nite Hotel
Online naar theater? Dat kan in Groningen via het Nite Hotel

De afkorting NITE staat voor Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble. De beweging NITE is een initiatief van  het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko|Schönberg + Slagwerk Den Haag. Samen maken ze interdisciplinaire voorstellingen.

“We wonen samen. We werken samen. We maken samen. Het hart van de beweging is het ensemble van acteurs, dansers en musici dat per voorstelling evolueert, elkaar steeds beter begrijpt en daardoor nog interessanter theater kan maken. En dan is 1 + 1 ineens 3”., aldus de dansers, acteurs en muzikanten.

Swan Lake is “een unieke virtuele omgeving, een meeslepende ervaring en een alomvattend zicht op de artiesten sleept je mee in het verhaal als nooit tevoren. Alleen, maar samen met andere toeschouwers beweeg je je door het online theater. Als vuurvliegje fladder je van optreden naar optreden. Alleen, maar samen. Net als de multi-getalenteerde cast van de voorstelling: elke danser heeft zijn eigen solo, maar samen creëren ze het unieke verhaal van Swan Lake”, zo belooft de website van Visit Groningen.