Cultuur & Uitgaan

Pop-up foto-expositie van WerkPro-medewerkers in Forum

Een aantal Bedrijfskundestudenten van de Hanzehogeschool organiseren op donderdag 17 september een pop-up foto-expositie van WerkPro-medewerkers in het Forum. De expositie vindt plaats tussen 10.00 en 12.00 uur. Eén van de geportretteerden is Eduardo, die nu werk heeft via het werkvoorzieningsschap.


Leestijd: 1 minuut

Pop-up foto-expositie van WerkPro-medewerkers in Forum
Pop-up foto-expositie van WerkPro-medewerkers in Forum

De expositie is onderdeel van de Onmogelijke Opdracht. Dat is de aftrap van het eerste studiejaar van de opleiding Bedrijfskunde. De eerstejaars werken 25.952 uur in vijftig teams aan vijftig onmogelijke opdrachten. Ze gaan in deze tiende editie aan de slag voor Stichting WerkPro. Met als slogan: Make Beer, Make Bikes en Make Jobs werken de studenten twee weken lang aan hun opdracht. De Grande Finale is op 18 september.

Een van deze groepjes heeft de opdracht gekregen om een foto-expositie te organiseren in het Forum in Groningen zonder geld. Tijdens deze expositie stellen de studenten portretfoto’s van WerkPro medewerkers tentoon. Hiervoor zijn zij bij verschillende werklocaties van WerkPro langs geweest en hebben zij een aantal fascinerende foto’s en verhalen weten te verzamelen. 

Eduardo is een van de medewerkers van WerkPro die meewerkt. “Ik loste alles met geweld op”, zei hij. “Ik pakte elk klusje aan, zolang er maar betaald werd.” Het werk bij WerkPro levert hem echter meer structuur op. Ook leerde Eduardo eerst te denken in plaats van doen.

Tijdens de expositie in het Forum zijn meer van dit soort verhalen en foto’s te zien. De entree voor deze expositie is gratis. Wel wordt een kleine donatie gevraagd die ten goede komt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.