Cultuur & Uitgaan

Storyworld in Forum Groningen hét Kidsproof museum van 2022

Een mooie opsteker voor het museum Storyworld op de zesde verdieping in Forum Groningen. Het werd gisteren verkozen tot hét Kidsproof museum van het jaar 2022 van de provincie Groningen. Storyworld is hét Nederlands museum voor strips, animatie en games.


Leestijd: 1 minuut

Storyworld in Forum Groningen hét Kidsproof museum van 2022
Storyworld in Forum Groningen hét Kidsproof museum van 2022

De prijs voor hét Kidsproof museum van het jaar werd in het leven geroepen door Stichting Museumkaart. Via museumkids.nl komen kinderen tot en met 12 jaar, de “Museuminspecteurs”, op speelse wijze in aanraking met de musea in Nederland.

Het primaire doel is het stimuleren van de interesse en bezoek van kinderen aan musea, zowel online als offline. Door musea te bezoeken en daarna een inspectierapport in te vullen, bepalen de Museuminspecteurs welke musea geschikt zijn voor kinderen. Het museum met het hoogste cijfer wordt bekroond met de titel: Het meest Kidsproof museum van Nederland. Dit jaar sleepte het Discovery Museum deze prijs in de wacht.

Naast Storyworld is er nog veel meer te beleven in Forum Groningen. Zo is een museumbezoek momenteel te combineren met expositie Game On, de grootste interactieve tentoonstelling over videogames ter wereld. Gegarandeerd speelplezier!

Storyworld is het jongste museum van Nederland over strips, animatie en games. Het museum toont in haar vaste collectie items uit het maakproces van bekende Nederlandse en internationale strips, animatie en games en daagt de bezoeker uit zelf aan de slag te gaan op de verschillende interactieve installaties.

Storyworld is onderdeel van Forum Groningen en is te vinden op de zesde verdieping. Geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 (regulier tot 18.00 uur), en in de vakanties ook op maandagen.