Cultuur & Uitgaan

’t Pannekoekschip komt in nieuw schip én krijgt een nieuwe locatie

Het Pannekoekenschip gaat verhuizen. En er komt een nieuw schip! De ondernemers van ’t Pannekoekenschip gaan straks op de Johanna hun pannenkoeken bakken in de Oosterhaven. Het oude Pannekoekenschip ligt nu nog aan het Schuitendiep.


Leestijd: 1 minuut

’t Pannekoekschip komt in nieuw schip én krijgt een nieuwe locatie
’t Pannekoekschip komt in nieuw schip én krijgt een nieuwe locatie

De ondernemers van het schip wilden graag verhuizen. Op de huidige locatie wordt namelijk hard gewerkt aan de nieuwe Kattenbrug. Die plek is dan door ruimtegebrek en voorbijrazende bussen veel minder aantrekkelijk. 

De ondernemers zijn in gesprek gegaan met de gemeente en samen hebben ze een nieuwe plek gevonden aan de noordzijde in de Oosterhaven. Het oude pannekoekenschip wordt verkocht aan de gemeente. Die gaat het schip slopen. 

De ondernemers hebben al een nieuw schip op de kop getikt: de Johanna! Dit schip heeft meer plaats, zo kunnen binnen 180 mensen genieten van een pannenkoek. In het oude schip was plek voor 140 gasten. Het nieuwe schip heeft op een verzonken terras nog eens plaats voor zestig gasten.

De Johanna (zie foto boven) heeft in Almere al zestien jaar dienst gedaan als pannenkoekenschip. Het schip ligt nu al in Groningen. De komende tijd wordt de Johanna opgeknapt.

Dit is de nieuwe locatie van 't Pannekoekenschip
Dit is de nieuwe locatie van ’t Pannekoekenschip