Cultuur & Uitgaan

Universiteitsmuseum stevent af op meeste bezoekers ooit; kortingsactie om record te verbreken

Het Universiteitsmuseum van de Rijksuniversiteit Groningen stevent af op een recordaantal bezoekers. Voor dit jaar staat de teller bijna op 20.000 bezoekers. Om dat aantal te halen, komt het museum met een speciale kortingsactie: bezoekers krijgen tot 8 januari 20 procent korting op de toegangsprijs. Museumkaarthouders en studenten/medewerkers van de RUG en het UMCG mogen gratis naar binnen.


Leestijd: 1 minuut

Recordaantal bezoekers voor Universiteitsmuseum in Groningen.
Recordaantal bezoekers voor Universiteitsmuseum in Groningen.

Het succes is onder andere te danken aan de expositie TIME WILL TELL, waarin data wordt opgehaald voor echt wetenschappelijk onderzoek. Al meer dan 17.000 bezoekers deden mee aan de verschillende experimenten over tijdsbeleving en de interne klok in je hoofd. Het onderzoek wordt gedaan door wetenschappers van de afdeling Experimentele Psychologie van de RUG. Hoe meer data zij verzamelen, hoe preciezer de onderzoeksresultaten worden.

Het Universiteitsmuseum wil een museum zijn voor het hele gezin. Daarom is de vaste tentoonstelling Masterminds, waarin de geschiedenis van de wetenschap aan de RUG centraal staat, onlangs uitgebreid met interactieve installaties, bedoeld voor het hele gezin.

Later in 2023 opent het Universiteitsmuseum de expositie 'Phallus. Norm & Vorm' over geslacht, gender, wetenschap en normen, in samenwerking met het Gents