Cultuur & Uitgaan

Voor het eerst ‘festival voor Groningse cultuur’: “GRN”

Een Grunneger pubquiz, Dreuge Worst, een optreden van de griep Törf, en de uitreiking van een “haide bliksem-award” zijn enkele van de vele onderdelen van een festival voor Groningse cultuur die zaterdag 13 november voor het eerst wordt gehouden.


Leestijd: 1 minuut

Voor het eerst ‘festival voor Groningse cultuur’: “GRN”
Voor het eerst ‘festival voor Groningse cultuur’: “GRN”

In deze eerste editie van GRN, die wordt gehouden in het Kielzog in Hoogezand, is er aandacht voor de Groninger taal, film, historie, literatuur en games. Muziekliefhebbers kunnen in de avond genieten van de Groningse artiesten Jan Henk de Groot, Bert Hadders, Erwin de Vries en Nulviefteg.

GRN wordt georganiseerd door Kielzog Theater in samenwerking met Centrum Groninger Taal & Cultuur, Bibliotheek Hoogezand, Historisch Archief Midden-Groningen, 't Grunneger Bouk, en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen.

Na de officiële opening treedt de legendarische Groninger folkgroep Törf op. In de foyer van Kielzog staan optredens van onder meer zangeres Irene Wilkens met muzikant Coos Grevelink. Wiebe Klijnstra (RTV Noord) presenteert de literaire talkshow met Groninger schrijvers, dichters en muzikanten en in het café kun je meedoen met de Grunneger Pubquiz en de Dreuge Worst quiz.

De allerjongsten (en hun ouders) zijn welkom in de bibliotheek. Speciaal voor hen zijn er Groninger spelletjes, verhalen, workshops, een historische markt en een Grunneger speurtocht door het hele gebouw.

Wilco van der Laan laat zijn fotoserie Groninger landschappen zien en je kunt aanschuiven bij verschillende films en documentaires. De taalwetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zijn ook aanwezig tijdens GRN. Naast hun lezingen kun je SPRAAKLAB, het mobiele taallab van de universiteit, bezoeken en meedoen aan taalonderzoek.

Praktische info

Datum: zaterdag 13 november

Tijden: middagprogramma 14:00 – 18:00 uur (gratis), avondprogramma 20:00 – 00:00 (€17,50)

Locatie: Huis van Cultuur en Bestuur

Meer info via: www.kielzog.nl