Cultuur & Uitgaan

Wild Festival Groningen op 19 en 20 november

Het Wild Festival Groningen wordt op 19 en 20 november gehouden bij EM2 op het Suikerunieterrein. Daarin staat de wereld van de wilde, spontaan vergiste, bieren, ciders en wijnen centraal.


Leestijd: 1 minuut

Wild Festival Groningen op 19 en 20 november
Wild Festival Groningen op 19 en 20 november

Wild of spontaan vergist betekent dat er geen gecultiveerde gisten of extra chemische toevoegingen in het proces zijn gebruikt. Van nature zijn de gisten en bacteriën aanwezig in de lucht, de vaten en op de schil van het fruit. De gisten werken langzamer en de bieren, wijnen en ciders worden vaak jaren op hout vergist en gerijpt voor extra complexiteit en kwaliteit.

Het festival heeft vier sessies, van vrijdagmiddag tot zaterdagavond. Per sessie van vier uur kan je een kaartje kopen, waarmee je toegang hebt tot de sessie. Naast de sessies bij EM2 zijn er ook side events op andere locaties in de stad, zoals bij Baxbier Proeflokaal.

Fruit

De smaak is fris, fruitig, complex, licht zuur, droog en funky. Vaak wordt aan de bieren fruit toegevoegd, zoals kriek, perzik, abrikoos, framboos en/of druiven. Het wilde maakproces van wijn, cider en bier lijkt erg op elkaar, daarom is dit samengebracht op Wild Festival Groningen.

Naast drinken valt er ook van alles te eten tijdens het festival. In de foodcourt wordt heerlijk wild eten gemaakt door lokale partners: De Wilde Slager, Omni Food, Wilde wadoesters, Fermenthings, Basic Theory Ferment en Dhana chocolate.