Wonen

Experiment in Groningen met “Verlengde Schooldag” - langere dagen op de basisschool

In Groningen wordt inmiddels op twintig scholen ervaring opgedaan met langere schooldagen voor leerlingen. Deze “Verlengde Schooldag” biedt kinderen de mogelijkheid extra kennis te vergaren, muziek- of kunstonderwijs te volgen, of gewoon om plezier en vrienden te maken. Gisteren nam wethouder Carine Bloemhoff (PvdA) een kijkje op een van de scholen die er aan meedoen.


Leestijd: 1 minuut

Experiment in Groningen met “Verlengde Schooldag” - langere dagen op de basisschool
Experiment in Groningen met “Verlengde Schooldag” - langere dagen op de basisschool

Wethouder Carine Bloemhoff (PvdA, Onderwijs) bracht gisteren een bezoek aan IKC Borgman in de Oosterparkwijk om te kijken hoe het daar gaat met het project Verlengde Schooldag. Dit project geeft kinderen in de noordelijke stadswijken extra leer- en ontwikkeltijd.

Wethouder Bloemhoff: ”De Verlengde schooldag zorgt ervoor dat kinderen die het het hardst nodig hebben na schooltijd extra vaardigheden kunnen opdoen. Om zo te leren wie ze zijn en waar hun talenten liggen. Door de Verlengde Schooldag zorgen we ervoor dat alle kinderen klaar zijn voor de toekomst. Daarom zetten we de komende jaren in op het verder ontwikkelen van de Verlengde Schooldag in onze gemeente."

De Verlengde Schooldag ging op de IKC Borgman van start in oktober 2021. De school was daarmee een van de eerste scholen in Groningen met een Verlengde Schooldag.

Verlengde Schooldag

Doel van de Verlengde Schooldag is het ontwikkelen van een gezamenlijk programma dat alle basisschoolkinderen de kans geeft zich optimaal te ontwikkelen, met elkaar te spelen én om plezier te hebben. Bewoners, maatschappelijke en culturele organisaties, scholen en gemeente werken hierin samen. In totaal doen 20 scholen in Groningen mee met de Verlengde Schooldag. Kunstencentrum VRIJDAG organiseert de kunstactiviteiten op al deze scholen met zeker 60 kunstdocenten.

Foto boven: Gemeente Groningen, Henk Tammens.