Wonen

Feestelijke opening compleet vernieuwd winkelcentrum Lewenborg


Leestijd: 1 minuut

In het kader van de gemeentelijke wijkvernieuwingsplannen is winkelcentrum Lewenborg (her)ontwikkeld. De aanpak van wijkwinkelcentrum Lewenborg in Groningen maakt deel uit van een stedelijke vernieuwing binnen de wijk. Naast de herontwikkeling van het winkelcentrum (6.700 m² b.v.o.) is het centrum met ongeveer 1.600 m² b.v.o. uitgebreid en binnenstebuiten gekeerd. Het winkelcentrum heeft een open karakter gekregen, waardoor het als geheel lichter is geworden. Het resultaat van de renovatie is een modern winkelcentrum dat aan de eisen voldoet die men tegenwoordig mag verwachten. Overdekt, een heldere routing en meer dan voldoende gratis parkeerplaatsen. Het is bovendien een winkelcentrum dat in visueel opzicht uitstekend aansluit bij de bestaande omgeving.

Naast verschillende plaatselijke ondernemers en verschillende horecaondernemingen zijn retailers als Pets Place, HEMA, Aldi, Supercoop, Kruitvat, Wibra, Totaal Gemak, Shoeby Fashion, Takko en Action in het winkelcentrum gevestigd.

Het winkelcentrum is in eigendom bij IEF Capital, een joint venture tussen Inflation Exchange Fund (IEF) uit Amsterdam en Bouwfonds Real Estate Investment Management (Bouwfonds REIM) uit Hoevelaken. Namens IEF Capital is WPM Planontwikkeling B.V. uit ‘s Hertogenbosch verantwoordelijk voor de verhuur van de commerciële ruimten alsmede de commerciële en technische realisatie van het project.