Wonen

Gemeente zoekt invulling kiosk Oosterparkwijk middels prijsvraag

De gemeente Groningen zoekt invulling voor nieuwe kiosk in de Oosterparkwijk. In de zoektocht naar een huurder voor het pand schrijft de gemeente een prijsvraag uit.


Leestijd: 1 minuut

Gemeente zoekt invulling kiosk Oosterparkwijk middels prijsvraag
Gemeente zoekt invulling kiosk Oosterparkwijk middels prijsvraag

Het gaat om één van de twee gloednieuwe gebouwen op de kruising tussen de Zaagmuldersweg en de Vinkenstraat. De gebouwen staan er sinds november 2022. In het ene pand komt een zogenaamde Michi-Noeki, een plek in de wijk waar bewoners kunnen uitrusten, een kopje koffie drinken of naar de wc gaan. De naam is afgeleid van de Japanse pleisterplaatsen Michi-No-Eki. In Japan zijn er heel veel van dit soort plekjes waar omwonenden elkaar kunnen ontmoeten.

De invulling van het andere pand, de kiosk, staat nog open. Tabakszaak Knollema zou zich aanvankelijk vestigen in het pand, maar dat gaat niet meer door. Daarom is de gemeente nu door middel van een prijsvraag op zoek naar een nieuwe exploitant die de huur van de kiosk zelfstandig kan opbrengen.

“Het is belangrijk dat de kiosk een invulling krijgt die gesteund wordt door de bewoners van de Oosterparkwijk,” zegt wethouder Carine Bloemhoff. “Daarom kiezen we de definitieve invulling van de kiosk in overleg met de buurt.” De winnaar zal middels een stemming worden bepaald.

Alle informatie over de prijsvraag is te vinden op de website van de gemeente.

Afbeelding: Michi-Noeki (Bron: Gemeente Groningen)