Wonen

Grootste skatepark van Groningen geopend

Skaters uit Groningen en verre omstreken kunnen hun hart voortaan helemaal ophalen in het Stadspark. Daar opende wethouder Inge Jongman van sport een nieuw skatepark, het grootste van Groningen. Het is de bedoeling om dit skatepark in de toekomst nog verder uit te breiden.


Leestijd: 1 minuut

Het skatepark is een initiatief van Rollend Groningen en de gemeente Groningen. Samen met skateparkbouwer SkateOn is sinds 2019 aan de realisatie gewerkt.

Het skatepark is 900 m2 groot en is het grootste skatepark binnen de gemeente. De verwachting is dat een groep van circa 1.500 skaters, steppers en bmx’ers gebruik van het skatepark gaan maken.

Met de aanleg van het skatepark gaat een langgekoesterde wens van de “Urban Sports Community” in Groningen in vervulling. Wethouder Inge Jongman (Sport) “De urban sports zijn in opkomst en erg populair onder jongeren. We voorzien met deze baan in een grote behoefte, want in je eigen stad los gaan en evenementen organiseren is toch het mooiste wat er is.”

Uitbreiding

Het is de bedoeling om het skatepark in de toekomst verder uit te breiden. Daarvoor wordt nu eerst een verkeersplan voor het Stadspark opgesteld. Dit plan moet ervoor zorgen dat het Stadspark ook in de toekomst voor alle gebruikers goed bereikbaar blijft. Voor de uitbreiding van het nieuwe Skatepark Stadspark is Rollend Groningen nog op zoek naar cofinanciering. Hierin worden ze bijgestaan door een fondsenwerver.

Urban Sports Agenda

De laatste jaren zet de gemeente Groningen steeds meer in op Urban Sports. De gemeente werkt momenteel aan een Urban Sports Agenda om sporten zoals skaten, free running, bmx’en beter te faciliteren en te positioneren binnen het huidige sportlandschap.

(Foto: gemeente Groningen)