Wonen

Inschrijving 20e editie Nacht van Groningen geopend

Goed nieuws voor de hardloopliefhebbers die al even uitkeken naar de Nacht van Groningen. De inschrijving voor dit hardloopfestijn is vanaf vandaag geopend. De 20e editie vindt plaats op zaterdagavond 12 maart 2022. Ook dit jaar loopt het parcours traditiegetrouw door de binnenstad en het Noorderplantsoen van Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Inschrijving 20e editie Nacht van Groningen geopend
Inschrijving 20e editie Nacht van Groningen geopend

Afstanden

Deelnemers kunnen tijdens de Nacht van Groningen kiezen uit verschillende afstanden van 5 km, 10 km, 10 Engelse mijl (16,1 km) of de Halve Marathon. Tijdens de 10 km lopen de deelnemers de ronde van de 5 km twee keer. Tijdens de 10 Engelse Mijl lopen de deelnemers de ronde van 5 km drie keer, met een extra lus van 1,1 km in de eerste ronde. Het parcours van de halve marathon bestaat uit 4 rondes met een extra lus van 1,1 km in de eerste ronde.

Hardlopen in het donker

Uniek aan dit hardloopevenement is het feit dat alle afstanden in het donker worden afgelegd. Deelnemers kunnen eigen verlichting meenemen en daarnaast wordt er ook voor muziek en verlichting langs het parcours gezorgd. Door deze combinatie van sport er entertainment biedt de Nacht van Groningen deelnemers een onvergetelijke, sportieve avond voor jong en oud.

Inschrijven

De inschrijving van de Nacht van Groningen op zaterdag 12 maart 2022 is vanaf vandaag geopend. Inschrijven kan via www.nachtvangroningen.nl. Op deze website staat alle informatie over het evenement, zoals de parcoursen en het programma.