Wonen

Jumbo Meerstad volgende week woensdag 2 november open

De Maripaan Groep opent woensdag 2 november om 09.00 uur de deuren van haar 17e Jumbo vestiging. De nieuwe winkel ligt in Meerstad aan de Vossenburglaan 184. Inwoners van Meerstad en omgeving hebben hier binnenkort volop keuze uit een gevarieerd assortiment.


Leestijd: 2 minuten

Jumbo Meerstad volgende week woensdag 2 november open
Jumbo Meerstad volgende week woensdag 2 november open

Ondernemers Anrico Maat en Paul Papo zijn ontzettend trots: ‘’Er is door Vastgoedontwikkelaar MWPO, aannemer Brands Bouw en alle bouwpartners de afgelopen maanden hard gewerkt aan de  bouw van de SuperHub en het resultaat is prachtig geworden! Het gebouw bestaat uit een diagonaal grid van kruisvormige gebogen spanten. De vele ramen zorgen voor veel licht en bieden een prachtig uitzicht op de omliggende natuur. Dit maakt de SuperHub een bijzonder gebouw en het doen van boodschappen een speciale belevenis.’’

Het hart van de wijk

Supermarktmanager Jannie Nijlaan kan niet wachten om samen met haar team de verwachtingen van de Meerstadjers te overtreffen en volop winkelplezier te bieden: ‘’Onze winkel is het hart van de wijk, een ontmoetingsplek voor jong en oud. Naast het doen van de dagelijkse boodschappen, kunnen klanten ook bij onze foodcorner terecht voor een kopje koffie met een lekker gebakje of een vers bereid broodje. Ook hebben we onder andere een PostNL pakketpunt, stomerijservice en een deel van het HEMA assortiment toegevoegd.’’

De SuperHub

Het spectaculaire gebouw is transparant en heeft een geheel duurzame houten draagconstructie,  welke volledig is opgebouwd uit gelamineerde houten elementen. Het dak heeft een groen mos sedum dakafwerking voor bijen en andere insecten. Tevens komen er meer dan 300 zonnepanelen op het dak te liggen. Door de weloverwogen keuzes in het materiaalgebruik, is het gebouw circulair geworden. Het gebruik van hout draagt bij aan een prettige akoestiek en daarnaast wordt er door het houtgebruik veel CO2 opgeslagen, wat bijdraagt aan het terugdringen van de klimaatveranderingen.

Voor de realisatie is het instrument GPR Gebouw gebruikt om de duurzaamheid te meten en de kwaliteit te borgen, op de onderdelen Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. 
 
Techniek in de vorm van een luchtbehandelingsinstallatie en de warmte- en koudeopslag (WKO) uit de bodem zorgen voor een optimaal energiezuinig binnenklimaat en zijn geïntegreerd met het gebouw. Door het opwekken van energie uit de bodem, wordt het gebouw verwarmd en ook de koel- en de vriesmeubelen zijn aangesloten op dit centrale WKO-systeem. 
 
Architectenbureau De Zwarte Hond heeft met dit fantastische plan een gebouw ontworpen welke kan meegroeien met de wijk. Wat nu een supermarkt is, kan later uitgebreid worden met bijvoorbeeld een wijk- of gezondheidscentrum. 
 
Restaurant
 
De SuperHub biedt naast Jumbo Meerstad ook ruimte aan Paviljoen Hallo. Deze horecagelegenheid heeft binnen 28 zitplaatsen en een ruim buitenterras met uitzicht over de omliggende natuur. Bij Paviljoen Hallo vullen de Aziatische, lokale en internationale keuken elkaar aan. Sushi, poké bowls, streetfood, maar ook Anneke's nostalgische broodjes van het Hoofdstedelijke broodjeshuis krijgen een plekje op de kaart.

Eigenaren Trevor & Lanji openden 4 jaar geleden hun eerste afhaal- en bezorgzaak "Hao2go" in het Reitdiep, waar ook al vele Meerstadjers komen om te genieten van hun  vers bereide kwaliteitsgerechten. Paviljoen Hallo opent later in november.

(Foto boven: Maripaangroep, Ronald Zijlstra)