Wonen

Meerstad: voorbereidende werkzaamheden ontsluitingsroute van start

Er komt een nieuwe ontsluitingsroute naar- en van Meerstad. Deze is nodig omdat Meerstad steeds meer inwoners krijgt. De Driebondsweg kan het verkeer niet meer goed aan, zeker als de borgbrug open staat. De eerste voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe ontsluitingsroute zijn al van start gegaan, maar in het najaar begint het grotere werk. Bijzonder is ook dat er nabij de nieuwe route een kikkerscherm en vleermuizenroute komen.


Leestijd: 1 minuut

Meerstad: voorbereidende werkzaamheden ontsluitingsroute van start
Meerstad: voorbereidende werkzaamheden ontsluitingsroute van start

Het eerste deel van de ontsluitingsroute betreft onder meer de aanleg van de rotonde Hoofdweg-Vossenburglaan. In het voorjaar van 2021 starten de werkzaamheden aan de onderdoorgang bij de Middelberterweg. Dan wordt ook het laatste deel, van de P&R tot aan de Middelberterweg, aangelegd. De ontsluitingsroute is naar verwachting in de zomer van 2022 gereed. Dan kan alle verkeer langs de nieuwe routes rijden.

Rondom de plek waar werkzaamheden gaan plaatsvinden zijn heikikkers aangetroffen. Meerstad heeft daarom een aantal nieuwe poeltjes laten graven om de kikkers daar naartoe te trekken. Ook is er een kikkerscherm aan een rij paaltjes in het veld geplaatst, een laag scherm om kikkers tegen te houden. Op die manier worden ze naar een nieuwe veilige plek geleid.

Ook voor de vleermuizen komen er maatregelen om hun vliegroute wat te verleggen. Daarom worden er speciale palen met gaas geplaatst die vleermuizen geleiden.

Als het laatste deel van de ontsluitingsroute is aangelegd, wordt het groen langs de gehele route aangeplant. Dat zal, zoals het nu lijkt, in het najaar van 2022 zijn. Er komen rond de ontsluitingsroute zo’n 300 bomen te staan en er wordt 1,5 kilometer aan wilde bloemen ingezaaid.

 

De genoemde planning is indicatief. Het weer of andere onverwachte zaken kunnen de planning beïnvloeden.