Wonen

Selwerd krijgt stevige impuls: 95 oudere woningen wijken voor 283 duurzame

De wijk Selwerd in Groningen is een prettige, open, jaren zestig wijk. Maar inmiddels zijn veel huurwoningen er aan het verouderen. Dat vindt ook woningcorporatie De Huismeesters, die heeft besloten 95 eengezinswoningen in Selwerd te slopen en te vervangen door bijna driehonderd duurzame huizen.


Leestijd: 1 minuut

Sije Holwerda, directeur-bestuurder bij woningcorporatie De Huismeesters en Wim Oudendorp, directeur van Heijmans Woningbouw Noord tekenden  de Design & Build overeenkomst voor de sloop en nieuwbouw van woningen in Selwerd. De sloopwerkzaamheden starten in augustus 2021.

Sociale huurwoningen

De Huismeesters heeft in 2018 besloten 95 eengezinswoningen in Selwerd te slopen en te vervangen door duurzame nieuwbouw. Bewoners zijn hierover destijds in 2018 geïnformeerd. In samenwerking met de gemeente Groningen heeft de corporatie een nieuw stedenbouwkundig plan opgesteld. In dit plan is in totaal plek voor 283 woningen waarvan 141 sociale huurwoningen.

Het gaat om 98 eengezinswoningen en 43 appartementen. Nieuwbouw vindt plaats in de periode 2022 tot en met 2025.

“De Huismeesters verduurzaamt zoveel mogelijk bestaande woningen naar label A. Waar dit niet mogelijk is kijken we naar andere mogelijkheden. Wij hebben in 2018 goed gekeken naar de staat van de woningen en de verbetermogelijkheden. Wij hebben in Selwerd gekozen voor sloop en nieuwbouw. Met nieuwbouw willen we een buurt maken met verschillende soorten woningen.

Wij dragen hiermee bij aan een ongedeelde stad bestaande uit gemengde en vitale wijken. Met voldoende duurzame huurwoningen waar mensen goed en betaalbaar kunnen wonen. Wij werken daarbij nauw samen met bewoners, huurdersorganisaties en gemeente Groningen.”, aldus Sije Holwerda, van De Huismeesters.

(Archieffoto Taxi Selwerd).