Wonen

Sinterklaas is aangekomen in Groningen: bekijk hier de videobeelden!

Sinterklaas is zaterdag ook aangekomen in Groningen. Een cameraploeg wist de aankomst vast te leggen. De Sint heeft van tevoren niet laten wanneer en waar hij naar de stad zou komen. De beelden van de intocht van de Sint zijn echter nu wel te zien. Bekijk hier de bijzondere Sinterklaasfilm!


Leestijd: 1 minuut

Sinterklaas is aangekomen in Groningen: bekijk hier de videobeelden!
Sinterklaas is aangekomen in Groningen: bekijk hier de videobeelden!

Naast Sinterklaas speelden ook burgemeester Koen Schuiling, de brugwachters die de boot van Sinterklaas een onbelemmerde doorgang door de grachten moesten bieden en stedelijke iconen als het Peerd van Ome Loeks, de Martinitoren en Het Forum een belangrijke rol in de film. 

De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken, die de intocht sinds 1947 jaarlijks organiseert, heeft daarnaast kinderen van de basisscholen opgeroepen voor Sinterklaas een tekening te maken. De eerste indruk is dat honderden zo niet duizenden kinderen deze verrassing voor de Sint hebben gemaakt en inmiddels ingeleverd. Voor de tekeningen staan op de basisscholen brievenbussen. Digitaal verzenden kan ook naar secretariaat@volksvermakengroningen.nl. Tekeningen inleveren kan tot en met vrijdag 27 november en misschien dat de kinderen later per post nog een bedankje van Sinterklaas ontvangen.