Wonen

Start aanleg onderdoorgang Middelberterweg naar Meerstad

Wethouder Philip Broeksma (portefeuille Verkeer & Vervoer) heeft gisteren samen met Jelle Dijkstra (directeur Bureau Meerstad), Arjan Berends (Directeur Salverda) en Gert Brunink (Directeur Schagen) de officiële eerste handeling verricht van de onderdoorgang Middelberterweg. De onderdoorgang Middelberterweg is een onderdeel van de nieuwe ontsluitingsroute (de Meerstadlaan en de ‘nieuwe’ Borgweg).


Leestijd: 1 minuut

Start aanleg onderdoorgang Middelberterweg naar Meerstad
Start aanleg onderdoorgang Middelberterweg naar Meerstad

Tussen de Vossenburglaan in Meerstad en de P+R Meerstad komt een nieuwe snelle route richting Stad en ring voor auto, fiets en openbaar vervoer. De route bestaat uit twee nieuwe wegen: de Meerstadlaan en de nieuwe Borgweg. De nieuwe route is nodig, omdat Meerstad steeds meer inwoners krijgt. De Driebondsweg is met alle nieuwe inwoners niet meer toereikend. De nieuwe route lost de verkeersproblematiek bij de Borgbrug op, voegt een betere veilige fietsroute toe en zorgt voor minder verkeer achter Klein Harkstede. De route is zo ontworpen en wordt zo aangelegd dat deze mee kan groeien met het gebruik en de omgeving.

De werkzaamheden aan de nieuwe route zijn opgeknipt in delen. Één deel daarvan is de aanleg van de onderdoorgang Middelberterweg. De combinatie Schagen Groep, heeft de opdracht gekregen van Bureau Meerstad om het definitief ontwerp van de Onderdoorgang Middelberterweg uit te werken tot een uitvoeringsontwerp en deze vervolgens te realiseren.

Wethouder Philip Broeksma: “Er komen steeds meer mensen wonen in Meerstad en hierdoor groeien de verkeersbewegingen van en naar Meerstad. Een goede verbinding is daarom essentieel. Met de aanleg van de Meerstadlaan en de nieuwe Borgweg wordt het verkeer veilig van en naar Meerstad geleid. De onderdoorgang Middelberterweg is een belangrijk onderdeel van de route. Omwonenden hadden de grote wens om het lint van de Middelberterweg in tact te houden. Door de aanleg van de onderdoorgang Middelberterweg is dit een feit. Zo wordt de uitstraling van deze eeuwenoude route niet aangetast en behoudt het dorp Middelbert het dorpse karakter.”

Als alles volgens planning verloopt, zijn de onderdoorgang Middelberterweg en de nieuwe route rond de zomer van 2023 gereed voor auto, fiets en openbaar vervoer.