Ploeg id3 gaat het terrein niet alleen beheren, maar ook ontwikkelen tot een magneet en kraamkamer voor nieuwe bedrijvigheid. Hier wordt binnenkort gewerkt aan duurzame producten en innovatieve diensten. Hier vinden binnenkort bijzondere evenementen plaats. Hein Braaksma van ploeg id3: “Het hele terrein wordt een laboratorium voor de stad. Op de Suikerunie ontstaan nieuwe manieren van samenwerken, samenleven en samen dromen verwezenlijken.”
Ploeg id3 wordt gevormd door Dick Janssen, Hein Braaksma en Paul van Bussel. Samen hebben zij brede ervaring met gebiedsontwikkeling, culturele projecten, zorgprogramma’s, architectuur en stedenbouw. Dick Janssen van ploeg id3: “Als je echt iets nieuws wilt, moet je op heel veel terreinen vernieuwen: anders bouwen, anders financieren, anders werken. Dat gaan we op de Suikerunie in de praktijk brengen.”
De Suikerunie moet voor alle Stadjers worden. Tegelijkertijd moet het terrein nieuwe bezoekers van buiten trekken. Paul van Bussel van ploeg id3: “Het gebied zal organisch groeien. Dat maken we mogelijk door op basis van de historische structuur, infrastructuur en nutsvoorzieningen aan te leggen. En natuurlijk gaan we helpen bij het organiseren van bijzondere vormen van tijdelijke huisvesting.”
Voor de ontwikkeling van het gebied werkt ploeg id3 samen Waarborg Vastgoed, MACG, Extenzo, de Raffinage, Criterium Productions, Bax Bier en Cirkant Advies.
Wonen
Suikerunie terrein: toekomstplannen bekend gemaakt
De Suikerfabriek was een icoon én een economische motor van Groningen. Het Suikerunie terrein kan dat opnieuw worden. Dat is althans de bedoeling van het Groningse Ploeg id3, dat door de gemeente Groningen is gekozen als beheerder van het terrein.
Leestijd: 1 minuut