Wonen

Wat zijn de voordelen van het Airtex behang?

Een muur kan tegenwoordig op allerlei manieren bewerkt worden. Zo kun je ervoor kiezen om het simpelweg te verven, maar je kunt er natuurlijk ook behang op plakken. Dit kan wel een paar nadelen hebben, vooral als je het behang niet goed aanbrengt op de wand. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat je dan naden te zien krijgt in het behang, terwijl diverse stroken mogelijk ook zichtbaar worden. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen om Airtex behang aan te schaffen. Wat dit is en wat de voordelen van Airtex zijn kun je hieronder lezen.


Leestijd: 1 minuut

Wat zijn de voordelen van het Airtex behang?
Wat zijn de voordelen van het Airtex behang?

Airtex is een fijn geweven polyester doek waarop een PVC coating is aangebracht. Het heeft bovendien een matte lichte structuur, dit geeft de wand zeker een unieke look. De achterzijde van Airtex behang heeft een lichtgrijze kleur. Dit zorgt ervoor dat je weinig kleurverschil zult zien op de muur. Het behang dat je bij Muurmode kunt kopen is bovendien mooi stevig. Daarnaast zal het ook nog eens relatief makkelijk zijn om aan te brengen. Dit is het geval aangezien het Airtex behang uit één stuk geprint wordt. Dit zorgt er dus ook voor dat het volledig naadloos is.

Het belangrijkste voordeel van het Airtex behang is toch wel dat het volledig naadloos is. Dit is dus het geval doordat het geprint wordt uit één stuk, wat bij normaal behang niet het geval is. Bovendien is het zeer stevig doordat het geprint wordt op doek van 350 gram per vierkante meter. Zoals eerder al genoemd is, kan het eenvoudig aangebracht worden. Het zal bovendien niet kreuken of scheuren, terwijl je ook geen krassen zult zien op het Airtex behang. Een ander pluspunt van dit type behang is dat het brandvertragend werkt, maar het werkt ook nog waterafstotend en het is bestand tegen UV-licht.

Het is ondertussen al een paar keren genoemd, maar het is vrij makkelijk om Airtex behang aan te brengen op de muur. Dit doe je net zoals met gewoon fotobehang. Overigens zul je wel zelf lijm aan moeten schaffen, dit wordt niet bij het behang geleverd. Het is verstandig om eerst de wand met lijm in te smeren. Vervolgens kun je het behang er dan in zijn geheel tegenaan plakken. Rol het behang af van links naar rechts, begin in de linkerbovenhoek. Laat de print er rustig verder afrollen, dan zou het goed moeten komen.