Wonen

Week van het Afval dit jaar over wonen

Voor het derde jaar op rij organiseert de gemeente Groningen de Week van het Afval. Van 13 tot en met 20 oktober helpen en inspireren Groningers elkaar om de hoeveelheid afval die we met zijn allen maken, verder terug te brengen. Dit jaar is er speciale aandacht voor het afvalvrij inrichten van je huis.


Leestijd: 1 minuut

Tijdens de Week van het Afval zal er een stand van de gemeente Groningen naar verschillende markten in de gemeente komen: naar Korreweg en Haren (vrijdag 13 oktober), Grote Markt (zaterdag 14 oktober), Winkelcentrum Paddepoel (maandag 16 oktober), Ten Boer (dinsdag 17 oktober), Overwinningsplein (woensdag 18 oktober) en Beijum (donderdag 19 oktober).

Iedereen kan bij de stand terecht met vragen over het scheiden van afval of met ideeën hoe het beter kan. Bezoekers die op hun smartphone kunnen laten zien dat ze de app Afvalwijzer Groningen hebben geïnstalleerd, krijgen een kleine attentie.

Verfresten inleveren

Veel mensen hebben thuis oude verfresten staan. Is dat omdat ze die nog denken te gebruiken of omdat ze niet weten waar ze die kunnen inleveren? In de Week van het Afval zoeken we het antwoord op deze vraag. Inwoners kunnen hun (half)lege verfblikken, -emmers, -spuitbussen, -kwasten en -rollers inleveren bij de stand van de gemeente op de weekmarkten. De actie moet inwoners meer bewust maken van de goede hergebruikmogelijkheden van met name muurverf.

De Week van het Afval komt voort uit het streven van de gemeente om volledig afvalvrij te zijn in 2030. Wethouder Wijnja opent de week op 13 oktober om 10.00 uur bij het Floreshuis. Het volledige programma is te vinden op www.haalallesuitjeafval.nl.