Bereikbaarheid & Verkeer

Af- en toerit Groningen-Zuid dicht vanaf maandag

De afrit 39 Groningen-Zuid van de A28 vanuit Groningen gaat dicht vanaf vandaag, maandag 9 mei 06.00 uur, tot maandag 29 augustus 06.00 uur. Aanpak Ring Zuid gaat hier een nieuwe afrit bouwen. Van maandag 16 mei 06.00 uur tot vrijdag 3 juni 22.00 uur is ook toerit 39 van Groningen-Zuid naar de A28 richting Assen dicht.


Leestijd: 1 minuut

Af- en toerit Groningen-Zuid dicht vanaf maandag
Af- en toerit Groningen-Zuid dicht vanaf maandag

Verkeer voor afrit 39 kan op verschillende manieren omrijden. Zo kan het verkeer via de zuidelijke ringweg (N7) naar afrit 36a en Laan Corpus den Hoorn naar Groningen Zuid rijden. Een andere optie is voor verkeer om via de zuidelijke ringweg te rijden, eraf bij afrit 37 Helpman en via de Hereweg naar Groningen Zuid. Ook kan het verkeer doorrijden naar de volgende afrit, bij Haren en dan via de A28 weer terug naar Groningen Zuid. 

Voor de afgesloten toerit 39 kan je ook omrijden via Laan Corpus den Hoorn en de N7 naar de A28, via de Hereweg naar de N7 en de A28 of naar de toerit vanuit het centrum naar de A28 nemen. 

Check voor vertrek

Nu de werkzaamheden van Operatie Julianaplein zijn afgerond, wordt er ook op andere plekken weer verder aan de zuidelijke ringweg gewerkt. Hou daarom de werkzaamheden in de gaten en check voor vertrek!