Bereikbaarheid & Verkeer

De Hereweg wordt de komende twee weken omgelegd naar het westen

Aan de westkant van de Hereweg is de afgelopen periode hard gewerkt aan de verdiepte ligging van de ringweg. Het verkeer werd daarom opgeschoven naar de oostkant. Vanaf volgende week is de situatie andersom. Dan gaat er aan de oostkant gewerkt worden aan de verdiepte ligging, waardoor het verkeer naar de westkant wordt omgelegd. Het omleggen van de Hereweg is gepland van 1 tot en met 14 november.


Leestijd: 2 minuten

De Hereweg wordt de komende twee weken omgelegd naar het westen
De Hereweg wordt de komende twee weken omgelegd naar het westen

Het was even een puzzel. Hoe bouw je een verdiepte ringweg onder de Hereweg door, die gewoon open moet blijven voor auto’s, fietsers, voetgangers en bussen? De oplossing: door de weg een stukje om te leggen. Onder het viaduct was net genoeg ruimte om de Hereweg een stuk naar het oosten op te schuiven. Zo kwam er aan de westkant ruimte vrij voor de werkzaamheden. Inmiddels is aan de westkant de verdiepte ligging bijna klaar en kunnen we de situatie omdraaien.

Werkzaamheden
In september al zijn de voorbereidingen begonnen voor de werkzaamheden om het verkeer om te leggen. Het dek van de verdiepte ligging is daarvoor gereed gemaakt. In de eerste week van november worden er aan de oostkant kabels en leidingen in de grond verlegd, zodat daar gegraven kan worden.  Ook de verkeerslichten worden dan verplaatst. In de tweede week van november wordt het asfalt aan de westkant aangelegd, en wordt de nieuwe weg ingericht. In het weekend van de tweede week wordt het verkeer omgezet.

Verkeershinder

Voor autoverkeer is de onderdoorgang van de Hereweg afgesloten van vrijdag 12 november 22.00 uur tot en met maandag 15 november 06.00 uur. Ook de op- en afrit bij de Hereweg zijn dan dicht. Bussen, fietsers en voetgangers kunnen met behulp van verkeersregelaars de werkzaamheden wel passeren. Van maandag 1 tot en met donderdag 4 november is de afrit van de ringweg bij de Hereweg ’s nachts dicht (van 22.00 uur tot 06.00 uur). Van maandag 1 tot en met zondag 14 november worden fietsers en voetgangers op de Hereweg omgeleid naar de oostzijde. Ook hierbij worden verkeersregelaars ingezet.

Overlast omwonenden

Direct omwonenden hebben een brief gekregen met informatie over de verwachte overlast. Zij moeten er rekening mee houden dat er af en toe in de nacht moeten worden doorgewerkt. Van maandag 1 tot en met donderdag 4 november moet er ‘s nachts bij het verleggen van de kabels en leidingen asfalt worden verwijderd. Dat kan geluidsoverlast veroorzaken. In het laatste weekend (van 12 tot 15 november) wordt er ’s nachts doorgewerkt. Op die zaterdag (13 november) beginnen de werkzaamheden weer 07.00 uur.

Geheugenbalkon

Vanwege de veiligheid is het nieuwe uitkijkpunt aan de Hereweg van 1 tot en met 14 november gesloten.