Bereikbaarheid & Verkeer

Tijdelijk één rijstrook minder op de A7 tussen Groningen en Hoogkerk

Van maandag 13 maart 06.00 uur tot vrijdag 24 maart 22.00 uur is er op de A7 tussen Hoogkerk en afrit 36 Groningen-West een rijstrook afgesloten voor verkeer richting Groningen. Ondanks dat er één rijstrook open blijft kan dit zorgen voor flinke drukte. Vooral in de ochtend- en avondspits worden er files verwacht.


Leestijd: 1 minuut

Tijdelijk één rijstrook minder op de A7 tussen Groningen en Hoogkerk
Tijdelijk één rijstrook minder op de A7 tussen Groningen en Hoogkerk

Ook op andere plekken in Groningen wordt volop aan de weg gewerkt. Kijk hieronder voor een overzicht van de geplande afsluitingen en werkzaamheden in maart.

Geplande afsluitingen op een rij:

  • Op de A7 is een rijstrook dicht voor verkeer richting Groningen tussen Hoogkerk tot afslag 36 Groningen-West van 13 tot 24 maart
  • De A28 is drie weekenden dicht van het Julianaplein tot afslag 39 Groningen-Zuid voor verkeer richting Assen. 
  • Dezelfde weekenden is de zuidelijke ringweg dicht van knooppunt Euvelgunne tot de Europaweg voor verkeer richting het Julianaplein. 
  • De Noorderstationsstraat in Groningen is afgesloten van maandag 20 maart tot vrijdag 19 mei.

Lopende werkzaamheden

Behalve de afsluitingen die in de komende periode starten, zijn er volgens Groningen Bereikbaar ook lopende werkzaamheden die voor verkeershinder zorgen. De oprit vanaf Laan Corpus den Hoorn naar de westelijke ringweg is nog tot 31 maart afgesloten. Op de Brailleweg is op dit moment een rijstrook dicht voor auto's: zij worden hier om en om geleid. Verder zijn de Vrydemalaan en het Wouter van Doeverenplein, bij het UMCG, tot eind april gedeeltelijk dicht voor auto's en fietsers. Ook is hier het fietspad van de Petrus Campersingel in één richting dicht tot 19 juni. Bekijk de Slimme Kaart voor een overzicht van meer werkzaamheden.

Afbeelding: Groningen Bereikbaar