Bereikbaarheid & Verkeer

Groningen Bereikbaar organiseert Banden-op-Spanningsactie P+R-terreinen

Groningen Bereikbaar organiseert tussen 28 februari en 8 maart 2022 een Banden-op-Spanningsactie. Reis via een P+R en laat gratis je autobanden op de juiste spanning brengen. Met de juiste bandenspanning rij je veiliger, stoot je minder CO2 uit en bespaar je kosten. Daarnaast omzeil je de verkeershinder tijdens Operatie Julianaplein als je via een P+R reist.


Leestijd: 2 minuten

Groningen Bereikbaar organiseert Banden-op-Spanningsactie P+R-terreinen
Groningen Bereikbaar organiseert Banden-op-Spanningsactie P+R-terreinen

Op onderstaande data kunnen reizigers van 07.30 uur 's ochtends tot 15.00 uur 's middags op de bijbehorende P+R gratis gebruik maken van de actie.

Hoe werkt het?

Medewerkers van de organisatie 'Band op Spanning' vragen je bij aankomst op het P+R-terrein of ze gratis jouw bandenspanning mogen controleren. Je ontvangt dan een aanmeldkaart die je achter de ruitenwisser kunt plaatsen. Met behulp van professionele mobiele apparatuur wordt vervolgens in de loop van de dag de bandenspanning gecontroleerd. Zo nodig worden de banden opgepompt tot de door de fabrikant geadviseerde spanning. Als bewijs tref je een nieuw kaartje onder je ruitenwisser aan met zowel de oude als de nieuwe bandenspanning.

Liever niet?

Als je liever geen gebruik wilt maken van deze service, dan kun je dit uiteraard kenbaar maken bij de medewerkers van Band op Spanning. Zij zullen nooit ongevraagd aan jouw auto komen.

Veiliger rijden, minder CO2-uitstoot en besparing van kosten

Rijden met een te lage bandenspanning maakt autorijden duurder. Net als op een fiets kost het dan namelijk meer energie om vooruit te komen. De auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Daarnaast is het rijden met een te lage bandenspanning gevaarlijk. De verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband. Tot slot gebruik je met een te lage bandenspanning meer brandstof en stoot je meer CO2 en fijnstof uit.

Operatie Julianaplein

Tot 9 mei wordt het Julianaplein in Groningen in verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert drie maanden lang ernstige verkeershinder op in de hele stad Groningen. Om het verkeer door te laten stromen is het nodig dat er elke dag 80.000 minder auto's op het wegennetwerk in en rond Groningen rijden. Reizigers worden daarom geadviseerd om de auto zoveel mogelijk te laten staan en thuis te werken, of met de fiets of het OV te reizen. Moet je echt met de auto reizen? Dan kan reizen via een P+R een goede optie zijn.

Meer informatie

Meer informatie over de P+R-locaties en hoe je vanaf de P+R verder reist met de bus of fiets vind je hier. Kijk voor meer informatie over de actie op www.bandopspanning.nl.