Bereikbaarheid & Verkeer

Herepoort verwacht veel geluidshinder bij Brailleweg

De werkzaamheden die aannemerscombinatie Herepoort vanaf 6 juli gaat uitvoeren op en rond de Brailleweg gaan veel geluidshinder geven. In de zomerperiode wordt hier een nieuw viaduct met nieuwe oprit naar de A28 aangelegd en ook wordt een deel van het fietspad vervangen. De Brailleweg is afgesloten van 6 juli tot 14 augustus 2020.


Leestijd: 1 minuut

Herepoort verwacht veel geluidshinder bij Brailleweg
Herepoort verwacht veel geluidshinder bij Brailleweg

Nieuw viaduct

Vorig jaar is bij de Brailleweg het oude viaduct van de A28 gesloopt. Het verkeer op de A28 rijdt nu over een tijdelijk viaduct van en naar het Julianaplein. Direct naast het tijdelijke viaduct, aan de zijde van het kanaal, wordt komende tijd de fundering voor het nieuwe viaduct aangelegd. Daarvoor moet er geheid worden, en worden ook damwandplanken ingetrild. Naar verwachting is het viaduct in 2021 klaar.

Verdiept liggend fietspad

Langs het Noord-Willemskanaal wordt bovendien het bestaande fietspad vervangen door een fietspad dat deels verdiept is aangelegd. Het nieuwe fietspad loopt straks onder de nieuwe op- en afrit van de A28 door. Er wordt komende zomer een damwand geplaatst, waarlangs het fietspad gebouwd kan worden. Dat gebeurt van 20 tot 24 juli. Het nieuwe fietspad is in 2022 klaar.

Nieuwe oprit

Voor de aanleg van de nieuwe oprit is afgelopen maanden zand aangebracht, dat momenteel aan het inklinken is. Om de oprit te verstevigen, worden vanaf half augustus (damwandplanken ingetrild. Dit werk gaat van start nadat de Brailleweg weer open is gegaan. De planning is dat de nieuwe oprit in 2021 in gebruik kan worden genomen.

Overlast voor omwonenden

Er wordt overdag gewerkt, van 07.00 tot 19.00 uur. Het plaatsen van damwanden gaat voor een langere periode hinder opleveren in de vorm van trillingen en geluid. Het heien van de buispalen gaat veel geluidsoverlast opleveren omdat er staal op staal wordt geheid. Hinder is onvermijdelijk, zegt Aanpak Ring Zuid.

Er wordt in principe alleen op werkdagen gewerkt, maar als het nodig is, wordt er ook op zaterdag gewerkt. Wie hiervan op de hoogte wil blijven, kan zich aanmelden voor de sms-service voor deelgebied Julianaplein.