Bereikbaarheid & Verkeer

Indrukwekkende operatie bij Julianabrug

Op maandag 15 april worden de laatste liggers geplaatst voor de nieuwe Julianabrug over het Noord-Willemskanaal. Het wordt een indrukwekkende klus en daarom nodigt Ring Zuid je uit om de werkzaamheden te bekijken tussen 07.00 en 09.00 uur of tussen 13.00 en 15.00 uur onder het genot van een kopje koffie of thee. 


Leestijd: 1 minuut

Foto | Rijkswaterstaat via Aanpak Ring-Zuid
Foto | Rijkswaterstaat via Aanpak Ring-Zuid

De liggers zijn de delen van de brug waar het verkeer overheen rijdt. Het plaatsen van de leggers is een mijlpaal binnen het project. Als de brug klaar is, kan de zuidelijke ringweg aan de kant van het Vrijheidsplein worden verbonden met de kant van het Julianaplein.

Maandag worden de liggers omhoog gehesen, wat indrukwekkend is om te zien. De operatie is het beste te bekijken vanaf de fietsenparkeerplaats van roeivereniging Gyas (Hoornsediep 199). Kom op de fiets of lopend, want er is geen parkeergelegenheid. Je hoeft je niet aan te melden van te voren. Blijf je liever thuis? Het leggen van de liggers is ook te volgen op onze webcam Brailleweg/Julianabrug. We kunnen dit beeld niet verder inzoomen.