Bereikbaarheid & Verkeer

Jan Evert Scholtenlaan (ingang Stadspark) tot volgende week maandag dicht

De Jan Evert Scholtenlaan bij het Stadspark is van maandag 12 juli 07.00 uur tot maandag 19 juli 06.00 uur afgesloten voor autoverkeer. In deze week is de Jan Evert Scholtenlaan ook afgesloten voor fietsers en voetgangers van vrijdag 16 juli 20.00 uur tot maandag 19 juli 06.00 uur. En van zaterdag 24 juli 20.00 uur tot maandag 26 juli 06.00 uur is de weg dicht voor alle verkeer. Dit is nodig omdat het nieuwe viaduct over de Laan Corpus den Hoorn deze maand op zijn plek wordt gezet.


Leestijd: 1 minuut

Jan Evert Scholtenlaan (ingang Stadspark) tot volgende week maandag dicht
Jan Evert Scholtenlaan (ingang Stadspark) tot volgende week maandag dicht

Auto’s kunnen het Stadspark bereiken via de Campinglaan. Fietsers en voetgangers hebben twee weekenden ook hinder van de afsluiting. Zij kunnen het Stadspark bereiken via de Concourslaan of de tunnel bij het Piccardthof. In datzelfde weekend is de ringweg (A7) ook afgesloten tussen de aansluiting Groningen West en het Vrijheidsplein. Het verkeer wordt dan omgeleid via de op- en afritten.

Omleiding autoverkeer
Omleiding autoverkeer
Omleiding fietsers/voetgangers
Omleiding fietsers/voetgangers

Tijdens het inrijden en inhijsen zijn er aan de noordzijde van de rotondes extra stremmingen nodig. Daarom is van vrijdag 16 juli 20.00 uur tot maandag 19 juli 06.00 ook de verbindingsweg tussen het Vrijheidsplein naar de rotondes Laan Corpus den Hoorn dicht en de oprit naar de A7 vanaf de rotonde. Ook de rotonde en de weg onder de A7 is dit weekend afgesloten.

In de berm bij de ingang van het Stadspark heeft aannemer Combinatie Herepoort de afgelopen periode hard gebouwd aan het nieuwe, bredere viaduct. Deze wordt op zijn nieuwe plek gezet. Lees meer over het nieuwe viaduct en hoe het op zijn nieuwe plek gezet wordt op de website van Aanpak Ring Zuid.

Speciaal voor deze werkzaamheden heeft Aanpak Ring Zuid een extra webcam geplaatst. Deze staat bij de rotonde van de Laan Corpus den Hoorn. Eerst staat de camera nog gericht op de Jan Evert Scholtenlaan. Zodra het inrijden begint beweegt de camera mee richting de ringweg.

https://www.youtube.com/watch?v=5cFdXdYQsqg&feature=emb_title