Bereikbaarheid & Verkeer

Door vertraging ook tussen donderdag en zondag geen treinen tussen Buitenpost en Leeuwarden

Tussen donderdag 16 en zondag 19 juli rijden er geen treinen tussen Buitenpost en Leeuwarden. Er was al een treinstremming aangekondigd tot woensdag, maar de werkzaamheden hebben vertraging opgelopen. Arriva zet vervangende bussen in.


Leestijd: 1 minuut

Komend weekend werkzaamheden op spoor tussen Buitenpost en Leeuwarden
Komend weekend werkzaamheden op spoor tussen Buitenpost en Leeuwarden

ProRail vervangt deze periode spoorstaven, dwarsliggers en ballastgrind onder de sporen. Hiermee werken ze aan een goede conditie van het spoor. Tijdens de werkzaamheden regende het echter zo hard, dat de bodem op sommige plekken verstevigd moet worden. De werkzaamheden duren daardoor langer dan gedacht. 

Gevolgen treinreis

  • Van zaterdag 11 juli tot en met zondag 19 juli rijden er bussen in plaats van treinen tussen Buitenpost en Leeuwarden.
  • Van zaterdag 11 juli tot en met zondag 19 juli rijden er geen sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden.
  • Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.
  • Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

In- en uitchecken
Houd rekening met extra reistijd en plan je reis via de reisplanner. Als je gebruik maakt van de treinvervangende bussen, check je in en uit zoals je dat gewend bent bij de in- en uitcheckpalen op het treinstation of bij de mobiele in- en uitcheckpalen.

Mijd de spits en drukte
De overheid roept op om drukke plekken te mijden en zoveel mogelijk buiten de spits te reizen. Deze maatregel geldt zeker voor het reizen met het openbaar vervoer. Neem extra tijd als je op pad gaat, zodat je bij een drukke bus of trein kunt wachten op een volgende. In de trein of bus is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Doe je mondkapje op ruim vóórdat je instapt.