Bereikbaarheid & Verkeer

Noordbaan zuidelijke ringweg komende nacht deels dicht

Een deel van de zuidelijke ringweg bij Groningen is vanaf zaterdagavond tien uur gesloten. Dit in verband met spoedreparaties aan het asfalt door medewerkers van aannemerscombinatie Herenpoort. Daardoor is een deel van de noordbaan afgesloten van vanavond tien uur tot zondagmorgen 06.00 uur. Dat meldt de website aanpakringzuid.


Leestijd: 1 minuut

Noordbaan zuidelijke ringweg komende nacht dicht
Noordbaan zuidelijke ringweg komende nacht dicht

Zaterdagnacht voert de aannemer op twee plekken op de zuidelijke ringweg spoedreparaties uit. In verband daarmee zetten ze een deel van de noordbaan van de ringweg af.

Dat betekent dat vanaf zaterdag 22.00 uur tot zondag 06.00 uur de ringweg dicht is vanaf knooppunt Euvelgunne tot en met de afrit Hereweg (in de richting Drachten).

De toerit van de Hereweg naar de zuidelijke ringweg richting Drachten is wel gewoon open. De andere rijbaan van de ringweg (richting Hoogezand, vanaf Drachten) is gewoon open.

Er zijn spoedreparaties nodig op twee locaties: bij viaduct Esperantokruising en viaduct Oude Winschoterdiep. Medewerkers van de aannemer gaan stukken asfalt verwijderen en opnieuw aanbrengen. Omwonenden kunnen hiervan geluidsoverlast ondervinden.