Bereikbaarheid & Verkeer

Renovatie viaduct Bornholmstraat gestart

Onlangs is gestart met het renoveren van het viaduct van de zuidelijke ringweg bij de Bornholmstraat. Dat is het deel van de zuidelijke ringweg tussen de Bornholmstraat en de brug over het (nieuwe) Winschoterdiep.


Leestijd: 1 minuut

Renovatie viaduct Bornholmstraat gestart
Renovatie viaduct Bornholmstraat gestart

De renovatie wordt uitgevoerd in twee stappen. Tot half maart 2021 wordt gewerkt aan westelijke helft van het viaduct. Daarna is de oostzijde van het viaduct aan de beurt. De voortgang van de werkzaamheden is mede afhankelijk van weersomstandigheden.

Het viaduct bij de Bornholmstraat blijft behouden bij de ombouw van de zuidelijke ringweg. Wel moet het viaduct worden verbreed. Tijdens de renovatiewerkzaamheden worden onder andere graffiti en posters verwijderd en worden stralen oude betonconservering weggehaald. Aan het einde van de klus wordt nieuwe betonconservering aangebracht.

De renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd uit op doordeweekse dagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Deze werkzaamheden kunnen geluidshinder geven. Het doorgaande verkeer ondervindt geen hinder.

Parkeren

Om de werkzaamheden veilig uit te voeren, is het nodig om een deel van het parkeerterrein onder de zuidelijke ringweg bij de Bornholmstraat af te sluiten. Tot half maart 2021 zijn de westelijke parkeervakken niet te gebruiken. De oostelijke helft van het parkeerterrein blijft dan wel beschikbaar. Aan de kant van de Osloweg verrijst volgende week een nieuwe in- en uitrit voor het parkeerterrein. Totdat de nieuwe in- en uitrit klaar is, is de hoofdingang nog te gebruiken. De uitrit op de Bergenweg blijft open.