Bereikbaarheid & Verkeer

Rijstrook voor autoverkeer dicht op de Brailleweg

Vanaf maandag 6 maart is er op de Brailleweg één rijstrook dicht voor auto's. Het autoverkeer vanuit beide richtingen moet hier één rijstrook delen en worden om-en-om geleid. De andere rijstrook wordt ingericht als fietspad. Zo kunnen fietsers langs het kanaal blijven fietsen. Eerst begeleiden verkeersregelaars het verkeer, later worden er verkeerslichten geplaatst. De situatie duurt in ieder geval tot de Muntingbrug weer open kan.


Leestijd: 1 minuut

Rijstrook voor autoverkeer dicht op de Brailleweg
Rijstrook voor autoverkeer dicht op de Brailleweg
De situatie bij de Brailleweg na 6 maart.
De situatie bij de Brailleweg na 6 maart.

Op dit moment is de Brailleweg afgesloten voor alle verkeer. Voor het project Aanpak Ring Zuid wordt de weg een stuk verlegd richting het kanaal. Vanaf maandag kan de weg weer open, dan is de situatie dus anders. Vanwege de om-en-om regeling kunnen er opstoppingen ontstaan op de Brailleweg. Automobilisten wordt geadviseerd op de A28 daarom om een andere route naar het centrum te kiezen als dat mogelijk is. Bijvoorbeeld via de zuidelijke ringweg en dan afrit 37 Helpman bij de Hereweg of vanaf het Julianaplein naar de westelijke ringweg. 

Werkzaamheden
Het fietspad op de Brailleweg is gecreëerd omdat fietsers anders in een groot gebied geen mogelijkheid hebben om van noord naar zuid te fietsen, of omgekeerd. De Muntingbrug, de fietsbrug over het Noord-Willemskanaal, kan nog niet open omdat de technische installaties nog niet compleet zijn. Met het oog op de planning van het Julianaplein moet er nu wel begonnen worden met het afbreken van de Amaliatunnel onder het Emmaviaduct. Fietsers en voetgangers worden nu via de Brailleweg geleid en kunnen via een tijdelijk fietspad doorrijden tot aan de Parkbrug.

Foto en afbeelding: Groningen Bereikbaar