Bereikbaarheid & Verkeer

Snelheid omlaag tussen Vrijheidsplein en Julianaplein tegen geluidsoverlast

De maximumsnelheid op de zuidelijke ringweg, tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein, gaat vanaf dinsdagavond 12 januari tijdelijk omlaag naar 50 km per uur. Daarmee hoopt Aanpak Ring Zuid dat er minder geluidsoverlast is bij het tijdelijke viaduct over de Paterswoldseweg. De snelheidsverlaging is tijdelijk en geldt totdat er andere maatregelen zijn genomen.


Leestijd: 1 minuut

Snelheid omlaag tussen Vrijheidsplein en Julianaplein tegen geluidsoverlast
Snelheid omlaag tussen Vrijheidsplein en Julianaplein tegen geluidsoverlast

Het verkeer rijdt sinds kort op de zuidelijke ringweg ter hoogte van de Paterswoldseweg over een tijdelijk viaduct. Er zijn sindsdien veel klachten van omwonenden over geluids- en trillingshinder.

De aannemer had al andere maatregelen genomen, maar die zorgden niet voor het verminderen van de overlast. "Dat betekent dat we op zoek gaan naar een andere oplossing", aldus Aanpak Ring Zuid. Door nu de snelheid tijdelijk te verlagen, is er minder hinder. De automobilist wordt gewaarschuwd door borden en een tekstkar. 

Bekeuringen
De politie gaat op het stuk ringweg surveilleren. Als je te hard rijdt, kun je dus ook een boete krijgen. Omwonenden hadden gevraagd de snelheid te verlagen naar 30 km per uur. Dat is niet mogelijk omdat een dergelijke lage snelheid niet past bij de inrichting van de weg, waardoor eventuele bekeuringen ongeldig kunnen worden verklaard.

Informatiebijeenkomst
Voor direct omwonenden aan de zuidkant van het viaduct wordt deze week een online informatiebijeenkomst georganiseerd over een meer definitieve oplossing.