Bereikbaarheid & Verkeer

Verbinding westelijke ringweg naar A7 richting Drachten dicht

Vanaf vanochtend, dinsdag 11 januari, 06:00 tot maandag 17 januari 06:00 is de weg tussen het Vrijheidsplein en de rotondes van de Laan Corpus den Hoorn dicht. Dit is de verbindingsweg van de westelijke ringweg naar de A7 richting Drachten. Verkeer wordt via verschillende routes omgeleid en kan de gele omleidingsborden volgen. De afsluiting heeft te maken met de verbreding van de westelijke ringweg ter hoogte van het Vrijheidsplein, waar Aanpak Ring Zuid deze maand mee gaat beginnen.


Leestijd: < 1 minuut

Afsluitingen en tijdelijke wegen bij het Vrijheidsplein
Afsluitingen en tijdelijke wegen bij het Vrijheidsplein

Omleidingen

Verkeer op de westelijke ringweg kan via Ring Noord, Oost en Zuid de weg richting Drachten vervolgen. Een andere optie is om via het Julianaplein naar Groningen-Zuid te rijden en daar om te keren. Verkeer naar het Stadspark kan rijden via de Peizerweg. 

Werkzaamheden

Aannemer Combinatie Herepoort is bezig de weg voor de Gasunie langs te verbreden. De komende maanden worden hier ook een aantal tijdelijke wegen gebouwd. Dit is om de doorstroming van het verkeer te verbeteren tijdens de bouw van het tijdelijke Julianaplein. Op de website van Aanpak Ring Zuid is meer te lezen over deze werkzaamheden.