Bereikbaarheid & Verkeer

Vervolg werkzaamheden Oude Winschoterdiep, nieuwe route voor fietsers

De werkzaamheden bij het Oude Winschoterdiep worden hervat. De fietsverbinding die onder de ringweg doorloopt is daarom dicht. Fietsers kunnen richting het Europapark via het nieuwe fietspad langs de Europaweg.


Leestijd: 1 minuut

Impressie van de eindsituatie bij het Oude Winschoterdiep. Bron | Aanpak Ring Zuid
Impressie van de eindsituatie bij het Oude Winschoterdiep. Bron | Aanpak Ring Zuid

Op dit moment staan er tijdelijke dammen in het Oude Winschoterdiep. Aanpak Ring Zuid wil op 15 oktober de tijdelijke dammen weg te kunnen halen, zodat het water van het Oude Winschoterdiep aan beide zijden van de ringweg weer met elkaar in verbinding komt.

De verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg gaat onder het Oude Winschoterdiep door. Het kanaal blijft bestaan, maar op de plek van de ringweg is het water minder dan een meter diep. Over het deksel op de verdiepte ligging was een tijdelijk fietspad aangelegd. Dat fietspad is nu dicht om veilig te kunnen werken.

De komende tijd worden de deksels van de verdiepte ligging afgemaakt en wordt het restant van de oude kade verwijderd. Ook worden er werkzaamheden uitgevoerd aan kabels, leidingen en riool, worden er nieuwe kades gemaakt en wordt een deel van de bestaande kade vervangen.

Nieuw fietspad langs Europaweg

Fietsers van en naar het Europapark kunnen sinds gisteren gebruikmaken van een nieuw fietspad langs de Europaweg, dat vanaf de zuidelijke ringweg tot aan de Boumaboulevard loopt. Fietsers kunnen ook gebruikmaken van de Verlengde Lodewijkstraat.