Bereikbaarheid & Verkeer

Wensink Automotive neemt Dijkstra Autogroep over

Wensink Automotive en Dijkstra Autogroep hebben per 1 januari van dit jaar de krachten gebundeld, en daarom gaat Dijkstra sinds begin deze maand verder onder de naam Wensink. De huidige eigenaar Sip Dijkstra treedt toe tot de centrale directie als aandeelhouder van Wensink Beheer en als algemeen directeur van de divisie Citroën, DS en Kia. Alle medewerkers gaan mee naar de nieuwe situatie.


Leestijd: 1 minuut

Wensink Automotive neemt Dijkstra Autogroep over
Wensink Automotive neemt Dijkstra Autogroep over

De uitbreiding past binnen de strategie van Wensink om haar activiteiten verder uit te bouwen. Laurens Stigter, CEO van Wensink: “Ik ben erg blij met deze nieuwe mijlpaal. Dijkstra vertegenwoordigt de mooie merken Citroën, DS en Kia. Onze verzorgingsgebieden overlappen elkaar grotendeels en minstens net zo belangrijk is dat de culturen van onze bedrijven naadloos op elkaar aansluiten.”

Sip Dijkstra, algemeen directeur van Dijkstra toont zich ook verheugd met deze samenwerking: “Dit is voor mij een logische vervolgstap in de verdere ontwikkeling van ons bedrijf. Van dual-brand naar totaalaanbieder.”

Na de overname gaat Dijkstra verder onder de naam Wensink.

Wensink Automotive
Wensink Automotive is opgericht in 1987 en met 5 vestigingen begonnen als officieel dealer van Mercedes-Benz. Na de samenvoeging met Dijkstra werken in totaal 1.300 medewerkers vanuit 48 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland bij de dealerholding. Naast het officiële dealerschap voor de merken Mercedes-Benz, smart, Fuso, Ford, Citroën, DS en Kia heeft Wensink onder andere 3 schadeherstelbedrijven, 4 Truck & Trailer-bedrijven en een eigen leasemaatschappij.

Dijkstra Autogroep
Dijkstra is opgericht in 1949 en altijd in handen gebleven van de familie Dijkstra. Het bedrijf heeft sinds 2006 een stevige groei doorgemaakt van 3 naar 13 vestigingen in Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe.
Naast Citroën en DS is Dijkstra dealer van Kia.