Bereikbaarheid & Verkeer

Werkzaamheden ringweg Groningen: afrit Julianaplein naar Ring West dicht

De komende maanden worden er flinke stappen gezet in de aanpak van de zuidelijke-  en een deel van de westelijke ringweg. Automobilisten doen er verstandig aan daar rekening mee te houden. Zo is sinds dit weekend de afrit 36 op de zuidelijke ringweg (N7) naar de westelijke ringweg (N370) dicht. Het gaat om de afrit voor verkeer vanaf het Julianaplein naar Ring West. Auto's rijden om via Hoogkerk, of via de andere ringwegen.  Deze afsluiting duurt tot maandag 17 juli 06.00 uur.


Leestijd: 1 minuut

Werkzaamheden ringweg Groningen: afrit Julianaplein naar Ring West dicht
Werkzaamheden ringweg Groningen: afrit Julianaplein naar Ring West dicht

Verkeer vanuit de richting Assen heeft twee opties, afhankelijk van de bestemming. Optie één is om via de zuidelijke, oostelijke en noordelijke ringweg naar Ring West te rijden.

De tweede optie is bij Hoogkerk (afrit 35) van de A7 te gaan en via de Johan van Zwedenlaan en het Hoendiep weer naar Ring West te rijden. Verkeer vanuit Hoogezand wordt omgeleid via de overige ringwegen. Automobilisten kunnen de gele borden met nummer 8 volgen voor deze omleiding.

Corpus den Hoorn naar Ring West open

De verbindingsweg vanaf de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn naar de westelijke ringweg (N370) gaat vanaf vrijdag 31 maart 06.00 uur weer open.

Er wordt voor het project Aanpak Ring Zuid gewerkt aan de nieuwe verbinding tussen de zuidelijke en westelijke ringweg. De nieuwe verbindingsboog is hier al goed te zien en wordt de komende maanden afgebouwd en aangesloten.

Meekijken naar de werkzaamheden kan via de webcam bij het Vrijheidsplein.