Bereikbaarheid & Verkeer

Zaterdag en zondag: geen treinen tussen Groningen en Assen; Zondag ook geen treinen naar Veendam

Wie komend weekend plannen heeft om er op uit te gaan met de trein, moet er even op bedacht zijn dat er geen treinen rijden tussen Groningen en Assen. Maar: er zijn wel pendelbussen ingezet door de NS. Lees hieronder wat Groninger Bereikbaar hierover meldt:


Leestijd: 2 minuten

Zaterdag en zondag: geen treinen tussen Groningen en Assen; Zondag ook geen treinen naar Veendam
Zaterdag en zondag: geen treinen tussen Groningen en Assen; Zondag ook geen treinen naar Veendam

Zaterdag 22 februari en zondag 23 februari rijden er vanwege werkzaamheden geen treinen tussen Groningen-Assen en op zondag 23 februari rijden er ook geen treinen tussen Groningen-Veendam/Winschoten/Weener. NS en Arriva zetten bussen in.

Er vinden op 22 en 23 februari voorbereidende werkzaamheden plaats op de bouw van het extra spoor tussen station Groningen en het nieuwe opstelterrein De Vork in Haren. Er worden onder andere benodigde materialen naast het spoor geplaatst, bovenleidingen aangepast en fundaties voor kasten voor technische installaties geplaatst. De werkzaamheden vinden plaats tussen station Groningen Europapark en De Vork in Haren. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project Groningen Spoorzone.

  • Er rijden NS-stop- en snelbussen in plaats van treinen tussen Groningen en Assen.
  • Op zaterdag 22 februari rijden er minder treinen tussen Groningen en Veendam/Winschoten/Weener.
  • Op zondag 23 februari rijden Arriva-bussen tussen Groningen en Veendam/Winschoten/Weener.
  • Op zondag 23 februari rijden Arriva-snelbussen tussen Groningen en Winschoten.
  • De NS-bussen rijden via het transferium in Haren aan de A28. Er rijdt een pendelbus tussen het transferium en station Haren.
  • Reizigers moeten rekening houden met maximaal 45 minuten extra reistijd. (check voor vertrek de reisplanner)
  • Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist men net zoals met de trein. Reizigers die gebruikmaken van NS-bussen checken in- en uit bij het betreden en verlaten van de bus. Voor een treinrit ervoor en/of erna wordt apart in- en uitgecheckt op het station. Inchecken in de bussen van Arriva is niet mogelijk. Je moet daarom met je ov-chipkaart ingecheckt zijn op het treinstation waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het treinstation van bestemming. Uitzonderingen zijn station Groningen en de stations Winschoten en Martenshoek. Hier is het mogelijk om in- en uit te checken bij de bushalte.

Reis plannen

Reizigers kunnen hun reis plannen via de reisplanner in de NS-app of Arriva-app en/of via de websites van NS (www.ns.nl) en Arriva (www.arriva.nl).