Economie

Partnerbijdrage

3 manieren om een baan te vinden in/rondom Groningen

Een goede en leuke baan vinden kan soms best lastig zijn. Je wilt goede arbeidsvoorwaarden, leuke collega’s en een leuke functie. Het is dan ook belangrijk om het zoeken naar een baan op de goede manier aan te pakken. Je brengt immers veel tijd door op je werk, dus je moet het wel naar je zin hebben. We helpen je dan ook graag op weg. We geven 3 manieren die je kunt gebruiken om een baan te vinden in of rondom Groningen.


Leestijd: 2 minuten

3 manieren om een baan te vinden in/rondom Groningen
3 manieren om een baan te vinden in/rondom Groningen

Als je er zelf niet uitkomt en niet de juiste vacatures in de provincie Groningen kunt vinden is het slim om hulp van buitenaf in te schakelen. Je kunt een werving- en selectiebureau benaderen. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het koppelen van werkgever en werknemer. Zij hebben vaak al snel een passende functie voor je gevonden. Ook is het slim om je LinkedIn profiel op orde te krijgen. Er zijn namelijk ook recruiters die kandidaten zoeken via LinkedIn en je direct benaderen voor een baan.

Veel bedrijven die opzoek zijn naar nieuw personeel gaan naar een carrièrebeurs. Dit is de plek voor werkgever en werknemer om elkaar te vinden. Er zijn verschillende soorten van dit soort beurzen of evenementen. Zorg dat je goed voor de dag komt en een positieve indruk achterlaat bij verschillende bedrijven. Je kunt cv’s uitprinten en meenemen. Als je een bedrijf hebt gevonden waar je graag zou willen werken kun je je cv achterlaten.

Veel werkgevers houden ervan als hun medewerkers initiatief tonen en niet bang zijn om op mensen af te stappen. Om direct goed binnen te komen bij een bedrijf kun je een bedrijf bellen en vragen naar degene die over de hr-afdeling gaat. Deze persoon zal direct zien dat je initiatief toont en direct bent. In veel gevallen wordt dit gewaardeerd en zul je net even een stapje voor hebben op de rest van de kandidaten. 

Een goede baan vinden in Groningen hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Het is vooral belangrijk dat je er tijd in stopt en alles netjes op orde hebt. Wanneer je dit doet zul je snel een leuke baan gevonden hebben. Probeer verschillende manieren uit zodat je meer kans hebt op een leuke baan. Ook al moet je even uit je comfort zone stappen, je zult merken dat het erg effectief is.