Economie

Partnerbijdrage

4 redenen voor het leasen van een auto

De aanschaf van een auto doe je doorgaans niet zomaar. Het is immers een flinke duit centen die je moet neerleggen voor een voertuig dat zijn waarde al verliest op het moment dat je hem uit de showroom rijdt. Dit betekent dat je jarenlang meer verschuldigd bent dan dat je auto waard is. Er is echter een oplossing om wat meer flexibel te zijn en je spaargeld niet aan te hoeven raken, namelijk het leasen van een auto. Wanneer je aan de gang gaat met een autolease, hoef je weinig of vrijwel geen geld neer te leggen. Tevens kun je kiezen voor een kortere looptijd dan een gewoonlijke autolening en het risico van de maandelijkse afschrijvingen wegens de waardedaling van je auto wordt door de bank gedragen, niet door jou! Hier zijn 4 factoren die het overwegen van een autolease waard maken.


Leestijd: 1 minuut

4 redenen voor het leasen van een auto
4 redenen voor het leasen van een auto

Door middel van het aangaan van een autolease ga je doorgaans een korte verbintenis aan. Een autolease is hierdoor enorm flexibel omdat er leaseovereenkomsten voor twee en drie jaar beschikbaar zijn. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de verkoop van een auto en kies je gemakkelijk voor een nieuwe auto wanneer je daar aan toe bent!

Het mooie van een financial lease is dat je geen grote aanbetaling hoeft te doen zoals bij het kopen van een auto. Integendeel, leasecontracten kunnen worden gestart met weinig of geen geld. Uiteraard zijn de maandelijkse leasebetalingen hoger zonder een aanbetaling, maar wanneer je er zeker van bent dat je deze zonder problemen kan bekostigen, dan is een autolease ideaal.

Autofabrikanten en leasemaatschappijen raken steeds meer geïnteresseerd om de autolease betaalbaarder te maken. Aangezien de economische omstandigheden de auto-industrie flink heeft geraakt, worden lease-incentives belangrijker om de autoproductie te verantwoorden.

Wanneer je een autolease aangaat, ben je beschermd tegen maandelijkse afschrijvingen. Het leasen van een auto is namelijk deels gebaseerd op de voorspelde waarde van de auto aan het einde van het contract, waardoor de geldschieter zich voorbereid op de financiële veranderingen. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over de ontwikkelingen rondom de autowaarde, maar mocht de auto aan het einde van het leasecontract echter onverwacht hoog zijn, dan heb je de mogelijkheid om de auto zelf te kopen en een zakcentje te verdienen door deze weer in de verkoop te plaatsen.