Economie

Partnerbijdrage

6 tips om je woning op te knappen

Je huis opknappen hoeft niet altijd een grote verbouwing te worden. Door een aantal kleine veranderingen door te voeren kun je snel en eenvoudig een nieuwe look in huis creëren. Benieuwd hoe? Lees dan verder.


Leestijd: 2 minuten

6 tips om je woning op te knappen
6 tips om je woning op te knappen

Allereerst is het belangrijk om niet alles tegelijk te willen aanpakken, want op die manier doe je vaak half werk en is het onoverzichtelijk. Maak daarom eerst een plan met welke ruimtes je wil aanpakken en ga te werk per kamer. Zorg dat je voorbereid bent en dat je weet wat je wil. Neem eens een kijkje op inspiratie sites, zoals Pinterest. Op die manier krijg je een goed beeld van jouw wensen en ideeën.

Het beste kun je beginnen met de vloer in huis. De vloer kan namelijk de woning een nieuwe uitstraling geven. Op die manier staat de basis en kun je verder kijken naar de meubels en wanden. Bij de vloer is het belangrijk dat je een tijdloos design uitkiest, want een vloer ligt er waarschijnlijk een lange tijd in.

Onderhoud is behoud, dus kijk eens goed naar je kozijnen. Zijn deze aan vervanging toe? Dan kun je het beste kiezen voor kunststof kozijnen. Deze zijn namelijk relatief goedkoop, duurzaam en het uiterlijk kun je naar wens aanpassen, ideaal! Genoeg reden om eens te kijken naar kunststof kozijnen voor in je huis.

Wil je weten wat het kost om een kozijnspecialist in te schakelen? Vraag gratis een vrijblijvende kozijnen offerte aan. Je ontvangt niet alleen waardevolle informatie over jouw kozijnen, maar ook tips voor het vergelijken van een kozijn offerte.

Verlichting maakt een ruimte gezellig en sfeervol. Kies daarom voor meerdere lichtbronnen in huis die de kamers extra mooi maken. Tip: gebruik ook een dimmer, zodat je in de avond de lampen iets zachter kunt zetten. Hiermee zet je de lamp niet alleen wat zachter, maar bespaar je ook energie. En voor de gezellige avonden mogen kaarsen op tafel natuurlijk ook niet ontbreken .

Hoewel het met een vloer niet zo handig is om uit je comfortzone te gaan, is het bij meubels en accessoires juist een must. Doordat je meubels en accessoires makkelijker kunt veranderen dan een vloer is het leuk om hierbij juist wel te kiezen voor iets bijzonders en spannends. Wil jij niet te veel risico nemen? Kies dan voor accessoires, zoals kussens op de bank, kaarsen en posters waar je normaal gesproken niet zo snel voor zou kiezen. Wanneer je hier namelijk snel op bent uitgekeken is het geen probleem om dit te vervangen.

Hopelijk hebben deze tips geholpen en kun je aan de slag met het opknappen van jouw woning.