Economie

Partnerbijdrage

Corona: Gronings ICT-bedrijf geeft gratis cursus online werken

Het Groningse ICT-bedrijf Bol360 geeft de komende donderdagen een gratis cursus online werken en vergaderen. De deelnemers krijgen tips en trucs, en maken kennis met de voordelen en mogelijkheden van online werken. “Door de corona-crisis werken mensen noodgedwongen vanuit huis, en dat zorgt nog weleens voor problemen: lang niet iedereen weet wat er allemaal mogelijk is”, aldus Henk Bol, directeur van Bol360.


Leestijd: 2 minuten

Corona: Gronings ICT-bedrijf geeft gratis cursus online werken
Corona: Gronings ICT-bedrijf geeft gratis cursus online werken

Een gemiste kans, vindt Bol, die daarom met het initiatief kwam voor de gratis cursus. “Als je maar met het juiste programma werkt, biedt thuis werken eindeloos veel mogelijkheden”, zegt hij. “Maar veel werknemers beschikken niet over de juiste middelen óf kunnen er niet mee overweg”, zo ziet hij in de dagelijkse praktijk.

De online cursus wordt gegeven door een ervaren bedrijfsconsultant van Bol360. In een uur tijd laat hij op eenvoudige en begrijpelijke wijze zien welke kansen online werken biedt, wat de mogelijkheden en voordelen zijn, en geeft hij tips en trucs. “De meeste mensen hebben weleens van Microsoft Teams gehoord, maar hebben geen idee wat ze daarmee kunnen”, schetst Bol.

Tijdens het webinar krijgen de deelnemers onder meer uitgelegd hoe ze eenvoudig, vanaf elke locatie en met kleine of juist hele grote groepen, online kunnen vergaderen. ‘Gewoon’ bellen, videobellen, het kan allemaal, zegt Bol. Ook ideaal, zegt hij: de mogelijkheid om bestanden met elkaar te delen, én in realtime te bewerken. “Word-, PowerPoint- en Excel-bestanden hoef je elkaar dus niet meer te mailen, maar kun je met één druk op de knop met elkaar delen.”

Bol hoopt dat de deelnemers zullen ervaren dat thuiswerken vooral veel voordelen heeft. “Thuiswerken is sowieso veel efficiënter dan op kantoor werken. Het scheelt gemiddeld een uur reistijd per dag, en je bent geen tijd kwijt aan niet-noodzakelijke, maar wel gezellige gesprekken.” De directeur vermoedt dan ook dat thuiswerken ook ná de crisis wordt gezien als volwaardig alternatief van het werken op kantoor. “Voorwaarde is dan wel dat de mogelijkheden optimaal benut worden.”

Mensen die mee willen doen met het gratis webinar kunnen zich aanmelden op www.bol360.nl/teams. Deelnemers die nog niet de beschikking hebben over Microsoft Teams krijgen via de mail een linkje toegestuurd, waarmee ook zij met één druk op de knop via Teams aan het webinar kunnen deelnemen. Tijdens de cursus kunnen de deelnemers via de chat vragen stellen.

Bol360 is specialist op het gebied van het optimaliseren en efficiënter maken van bedrijfsprocessen. Vooral met behulp van ICT, maar ook door werkprocessen onder de loep te nemen. Bol360 komt voort uit ICT-bedrijf Bol ICT, dat inmiddels meer dan dertig jaar bestaat. Bol ICT helpt bedrijven met het inrichten van een veilige werkomgeving die altijd en overal toegankelijk is.