Economie

Partnerbijdrage

De goede en minder goede redenen om in Bitcoins te investeren

Het zal je niet ontgaan zijn dat veel mensen ervoor gekozen hebben om in Bitcoins te investeren. Iedereen kent wel een of meerdere personen in diens omgeving die deze stap gezet heeft. Wellicht vraag je jezelf af wat de achterliggende gedachte van al deze mensen is om in Bitcoins te investeren. Als je deze mensen hierover doorvraagt kom je al snel tot de conclusie dat er goede en minder goede redenen zijn om in Bitcoins te investeren.


Leestijd: 2 minuten

De goede en minder goede redenen om in Bitcoins te investeren
De goede en minder goede redenen om in Bitcoins te investeren

Het mogelijke verdienmodel is voor veel mensen de beste reden voor een Bitcoin investering. De traditionele banken vragen immers een vergoeding om spaargeld onder te brengen. Dit betekent dat het spaargeld niet meer groeit maar een kostenpost wordt. Voor veel mensen een goede reden om op zoek te gaan naar een alternatief om het spaargeld wel te laten groeien. Veel mensen zien in het beleggen van hun geld een goed alternatief. Het beleggen in digitale munteenheden wordt hierbij als zeer interessant ervaren omdat hier in het verleden veel geld mee is verdiend. Hoewel dit geen garantie is voor de toekomst, zijn veel mensen bereid om deze stap te zetten. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van de diensten van de diverse exchanges maar ook van initiatieven zoals Bitcoin Profit.

Een minder bekende reden om te investeren in Bitcoins is de achterliggende gedachte van de diverse cryptocurrency projecten. Deze projecten zijn immers gebaseerd op de achterliggende Blockchain technologie. Deze technologie is ontwikkeld met het oog op het creëren van een omgeving waarin een snelle en voordelige decentrale afhandeling van financiële transacties kan worden vormgegeven. Hiermee worden de voornaamste pijnpunten van de traditionele financiële aanbieders (langzame en kostbare afhandelingen van transacties) weggenomen. Het feit dat er in de toekomst nog wel eens veelvuldig gebruik kan worden gemaakt van de Blockchain technologie, is een goede reden om te investeren in Bitcoins. Helaas is dit wel de minst bekende reden.

Het meedoen met de hype is de minst goede reden om te investeren in de Bitcoin. Helaas komt dit in de praktijk wel veelvuldig voor. Veel mensen maken deze keuze omdat anderen het ook doen. Hierbij wordt heel eenvoudig voorbijgegaan aan de risico’s die aan een Bitcoin investering verbonden zijn. De koersen zijn immers sterk aan verandering onderhevig waardoor een gegenereerde winst binnen een kort tijdsbestek verdwenen kan zijn. Overweeg je een Bitcoin investering te doen omdat anderen deze stap ook gezet hebben? Denk er dan nog een tweede keer over na!