Economie

Partnerbijdrage

De voordelen van het online vergelijken van energieleveranciers

De ACM, ofwel de Autoriteit Consument en Markt, laat weten dat zowel consumenten als zzp’ers moeten kiezen voor een consumentencontract als het gaat om energie. Volgens de toezichthouder zijn er alsmaar meer consumenten en zzp’ers die negatieve ervaringen hebben wat betreft telefonische verkopers en deurverkopers. Over het algemeen proberen zij vaak dure energiecontracten aan te smeren. Later blijkt dan dat deze contracten twee keer zo duur zijn, dit is aangetoond door een onderzoek.


Leestijd: 1 minuut

De voordelen van het online vergelijken van energieleveranciers
De voordelen van het online vergelijken van energieleveranciers

Het is dus aan te raden om gewoon zelf een energiecontract uit te kiezen, al zou je hierbij gebruik kunnen maken van een onafhankelijke energievergelijker. Dit is tegenwoordig eigenlijk heel erg gemakkelijk om te doen. Je weet natuurlijk zelf het beste hoe hoog het energiegebruik van jouw huishouden is. Bovendien kun je anno 2019 simpel berekenen welk contract het beste past bij jouw verbruik en jouw woonadres. Om het nog wat gemakkelijker te maken voor de consument kan dit online worden gedaan.

Dit is extra handig, aangezien je online hiervoor veel meer opties hebt dan bij verkopers. Dit komt doordat een verkoper over het algemeen jouw maar een van de contract aanbiedt. Bovendien zijn de contracten van de verkopers vaak maar van een bepaalde energieleverancier, terwijl er meerdere leveranciers verkrijgbaar zijn in Nederland. 

Bij een vergelijkingssite is dit heel anders. Op zo een website vind je ontiegelijk veel beschikbare contracten, terwijl deze vaak ook nog eens aangeboden worden door verscheidene energieleveranciers. Zodoende kun jij alle energiecontracten vergelijken om uiteindelijk voor de deal te kiezen die het beste bij jou past. 

Hierbij kijk je natuurlijk onder meer naar de tarieven van het contract, want het liefst kies je voor de leverancier die het goedkoopst energie kan leveren aan jou. Het is bovendien aan te raden om jouw gegevens in te vullen op zo een vergelijkingssite. Op deze manier kan de website precies bekijken welke contracten en leveranciers voor jou beschikbaar en zelfs geschikt zijn. Hierbij wordt er gekeken naar jouw woonplaats en jouw meter. Ook moet je invullen hoeveel stroom en gas je verbruikt. Als je dit doet dan kun je zonder meer kiezen voor de deal die uitermate geschikt is voor jouw huishouden.