Economie

Dijkstra Groep na 138 jaar in nieuwe handen

Per 1 januari is Dijkstra Groep overgegaan in nieuwe handen. Het bedrijf uit Leek, onder andere betrokken bij Aanpak Ring Zuid, is overgenomen door het vorig jaar aangetreden management en investeerder Convent Capital.


Leestijd: 2 minuten

Dijkstra Groep na 138 jaar in nieuwe handen
Dijkstra Groep na 138 jaar in nieuwe handen

 

Deze stap maakt het voor Dijkstra Groep mogelijk om de krachten ook te bundelen met aan Convent Capital verbonden bedrijven als Zonneveld Ingenieurs, Ingenieursbureau Ulehake en softwareontwikkelaar Future Insight.  

De gewijzigde directie van Dijkstra Groep bestaat uit Edwin Oostinga en Erik Poel. Beiden kwamen in april 2021 als directielid aan boord van Dijkstra Groep met een overname van aandelen in het vooruitzicht. 

Zij beschikken over gedegen ervaring in de ingenieurs- en aannemersbranche en hebben een groot netwerk. Als onderdeel van de overname zullen Oostinga en Poel ook aandeelhouder worden van de Dijkstra Groep.

Na vijf generaties zwaait nu de laatste Dijkstra (de huidige voorzitter van VNO-NCW Noord) af. Dijkstra en vier andere aandeelhouders dragen hun aandelen over. Vanaf 1 januari heeft de organisatie afscheid genomen van de oude bestuurders en de familieband. 

Sieger Dijkstra nam afscheid van de Raad van Commissarissen en ook directeuren en medeaandeelhouders Wim de Keijzer en Theo Brattinga vertrokken. 

Afgelopen tien jaar wisten zij Dijkstra Groep succesvol uit te bouwen van 130 naar ruim 230 medewerkers. Het familiebedrijf dat in 1884 werd opgericht door Sieger Dijkstra kent een rijke geschiedenis in de weg- en waterbouw en is een begrip in Noord-Nederland. 

KSD is één van de aannemers binnen Combinatie Herepoort die werkt aan het project Aanpak Ring Zuid in Groningen. MUG Ingenieursbureau opereert landelijk en levert ontwerp- en adviesdiensten op het gebied van infra, water, natuur, milieu, archeologie, energie, geo-ict & data, specialistische maatvoering en landmeten. 

De overname is inclusief de deelnemingen in Asfaltproductie Westerbroek, Asfalt Kennis Centrum en AKROH slijtlagen. De medewerkers van Dijkstra Groep worden getypeerd als praktische denkers en slimme doeners.

De overname van Dijkstra Groep past in de buy&build strategy van Convent Capital en is gericht op de vorming van een groep bedrijven die actief is in de markt van software gedreven ingenieursdiensten. De ambitie is om ‘the leading digital engineer’ te worden en hiermee voorop te lopen in de keten van initiatief tot realisatie en beheer.